Chelsea Stamford
Chelsea şi povestea noului stadion
23 iunie 2012, 20:45 Anglia
Foto: bongda.24h.com

A încercat să-şi facă o arenă futuristă într-o locaţie cu trecut industrial. Chelsea n-a reuşit să impresioneze actualul proprietar şi probabil că nu va ridica un stadion de ultimă generaţie acolo unde zboară porcii. Chiar şi aşa, presa a preluat o informaţie eronată, conform căreia londonezii lui Abramovici negociază cu cei care vor achiziţiona celebra centrală electrică, cea care apare şi pe coperta albumului Animals al la fel de celebrei formaţii Pink Floyd.

„Campioana Europei în sezonul 2011-2012, Chelsea, ar putea să plece de pe Stamford bridge, în cazul în care clubul se va înţelege cu un consorţiu malaezian. Clubul, împreună cu partanereul de dezvoltare, Almacantar, şi de arhitecţii de la Kohn Pedersen Fox, au făcut publice primele schiţe ale noului stadion.” (sursa)

În primul rând, consorţiul malaezian, SP Setia & Sime Darby nu a cumpărat încă locaţia. Are, ce e drept, statutul de „preferred bidder” din partea proprietarilor actuali, adică au fost aleşi ca unic partener de negociere după licitaţia iniţială.

Setia nu intenţionează să vândă centrala după o eventuală achiziţionare ci va construi acolo un cartier de locuinţe de lux.

Probabil că informaţia cum că Chelsea a revenit în cursă a pornit de la două poze. Oficialii clubului londonez şi partenerii artistici Almacantar şi Kohn Pedersen Fox le-au făcut publice în urmă cu două zile cu precizarea că „aşa ar fi arătat zona dacă am fi câştigat noi licitaţia.”

Setia are termen până pe 5 iulie să producă autorităţilor actele pe baza cărora va îndeplini ceea ce s-a obligat în caietul de sarcini în locaţia pentru care va achita 400 de milioane de lire sterline, nici vorbă de o subcontractare în stil balcanic către o altă firmă.

De partea cealaltă, Chelsea şi Abramovici rămân fără opţiuni reale. Rusul a încercat să cumpere Stamford Bridge de la fani (care îl deţin prin intermediul Chelsea Pitch Owners), să-l dărâme şi să ridice altul nou. Suporterii s-au opus pentru că ar fi preferat să facă parte ca şi până acum, ca acţionari, în viitorul proiect.

Fanii au un cuvânt greu de spus şi în privinţa mutării. Ar fi agreeat formula Battersea, dar nu au fost şi nu sunt de acord cu celelalte variante apărute de-a lungul timpului: Earls Court Exhibition Centre, White City, sau Imperial Road Gasworks. De ce i-ar păsa lui Abramovici de părerea suporterilor? Motivul este simplu: un articol al contractului dintre club şi Chelsea Pitch Owners prevede că actuala campioană a Europei pierde dreptul asupra numelui Chelsea FC dacă decide unilateral să se mute de pe Stamford Bridge.

Chelsea+FC+release+artist+impression+images+of+their+proposed+Battersea+stadium (1)

Foto: mirror.co.uk

Chelsea+FC+release+artist+impression+images+of+their+proposed+Battersea+stadium

Foto: mirror.co.uk

Comenteaza cu Facebook!

*