Cele mai ciudate superstiţii din sportul mondial
4 septembrie 2014, 11:29 Fotbal Extern
Foto: tout.it

Foto: tout.it

Unul dintre multele studii la nivel global au relevat o realitate la care puţini s-ar mai aştepta. În epoca în care circulăm spaţial către lună şi celelalte planete, în epoca informaticii şi a calculatoarelor, a medicinei de top şi a descoperirilor ştiinţifice, sufletul omului rămâne strâns legat de superstiţii.

Pe dinăuntru nu am depăşit momentul fricilor primare, cele care-i făceau pe locuitorii satelor să tragă o brazdă cu plugul în jurul localităţii şi s-o împuternicească spiritual cu funcţia de apărare împotriva fiarelor. Nu am depăşit momentul jertfei din zid, oricum ar chema-o astăzi pe Ana lui Manole.

Nici sportul nu face excepţie. Ghanezul Richard Kingson ar fi fost lucrat de nevastă cu pulberi magice în aşa fel încât să nu mai performeze nici pe teren nici în pat (povestea e aici). Cei de la Deportes Arica au chemat o vrăjitoare să-i scape de blestemul din vestiar. Musa Camara îşi sigila poarta cu gris-gris, o pulbere voodoo care nu i-a adus prea mult noroc până la urmă.

Owen, în perioada de glorie, semna contracte de milioane cu sponsorii de echipament sportiv dar la meciuri purta vechea sa pereche de ghete care îi adusese atât de mult noroc în primii ani de carieră. Barry Fry, fostul manager de la Peterborough şi prieten la cataramă cu sir Alex Ferguson, a ales să facă pipi în cele patru colţuri ale terenului ca să-şi scape echipa de la retrogradare în timp ce căpitanul lui Derby i-a căutat pe urmaşii ţiganilor care le blestemaseră stadionul şi i-a plătit să ridice vraja (poveştile sunt aici).

În paginile de mai jos tratăm un altfel de superstiţii, dintre cele extreme!

Comenteaza cu Facebook!

*