Cel mai scump transfer – 1893 – Willie Groves
7 august 2010, 14:57 Transferuri Record


Foto: stuartfrew.com

1893. Willie Groves juca la West Bromwich Albion, echipa cu care Tamaş a promovat în Premier League 116 ani mai târziu. Spre deosebire de fundaşul român, Groves juca în atac. Prinsese deja 58 de meciuri în care înscrisese 7 goluri, iar cei de la Aston Villa au decis să îl transfere. Au oferit cea mai mare sumă a anului.

Groves a debutat la Hibernians la vârsta de 16 ani. A jucat 3 sezoane, apoi a trecut la Celtic fără vreo sumă de transfer pentru că fotbalul scoţian era încă unul de amatori.

Foto: spartacus.schoolnet.co.uk

În 1888, Groves a debutat şi la naţională în duelul Scoţia – Ţara Galilor 5-1 în care a marcat golul 4 al scoţienilor.

În 1890 a trecut graniţa în Anglia şi a semnat pentru West Bromwich. A câştigat Cupa Angliei în 1892 după o finală câştigată cu 3-0 în faţa celor de la Aston Villa. Groves nu a marcat pentru că a jucat mijlocaş defensiv în acest meci. Titularul postului era accidentat.

Foto: spartacus.schoolnet.co.uk

Imediat după finalul sezonului a semnat chiar pentru Aston Villa şi a devenit transferul sezonului 1893. Gruparea de pe Villa Park a plătit celor de la West Bromwich suma de 100 de lire sterline, cea mai mare achitată în acel an în contul unui transfer. Aici, Groves a luat campionatul în chiar primul sezon, iar un an mai târziu s-a întors acasă, la Hibernians.

În 1896 s-a retras din fotbal. Groves suferea de tuberculoză care i-a fost fatală. Cel mai scump transfer al sezonului 1893 a murit la Edinborough în 1908, la doar 38 de ani.

Comenteaza cu Facebook!

*