Cel mai amuzant autogol care nici n-ar fi trebuit validat
14 mai 2013, 11:15 Anglia
Foto: goal.com

Foto: goal.com

Întâmplarea de mai jos e mai stufoasă în înţelesuri decât coada celei mai blănoase pisici de Angora pe care vi-o puteţi imagina. Decât bărbile celor de la ZZ Top. Decât bidineaua din păr de porc a bunicilor voastre.

16 septembrie 2002. Peter Enckelman juca la Aston Villa iar Aston Villa juca derby-ul oraşului cu Birmingham City. Un aut banal care nu anunţa nimic s-a transformat în faza momentului iar portarul finlandez a ajuns de râsul întregii lumi.

Olof Mellberg a bătut aut-ul cu pricina în direcţia propriului goalkeeper. Niciun adversar nu ameninţa poarta iar mingea se târa alene pe gazon. Enckelman a încercat să pună stop dar a eşuat lamentabil iar balonul s-a dus cuminte şi fără zor direct în plasă. Autogol!

Regulile jocului spun însă că din aut nu se marchează iar Enckelman nu a atins mingea. Aşadar golul trebuia anulat. Şi atunci de ce nu a fost anulat? Ei bine, tot din cauza lui Enckelman. Portarul exaltat s-a agitat prea mult după întâmplarea cu pricina. Practic l-a înşelat şi pe arbitru, care a presupus că lamentarea jucătorului vine din faptul că A ATINS mingea. Altfel de ce s-ar fi stresat?!? Autogol valabil!

La mai bine de un deceniu de la întâmplarea de mai jos, Peter Enckelman e liber de contract după ce a fost pus pe liber de Hearts.

 

Comenteaza cu Facebook!

*