Ashbee
Căpitan all-inclusive
28 iunie 2011, 12:33 Anglia
Foto: free-football.tv

Fotbaliştii sunt buni la un nivel sau altul. Puţini cresc cu echipa. Un lot bun pentru divizia C nu ar face faţă în primul eşalon, iar jucătorii de divizie superioară nu ar accepta contracte la grupări de matineu. Despre cei care au colindat fără probleme diviziile şi s-au adaptat la marea performanţă am vorbit AICI. Există însă şi mai mult de-atât. Un jucător a urcat patru divizii cu propria echipă şi în acelaşi timp a fost căpitanul ei în pelerinajul din League Two până în Premier League.

Ian Ashbee a sosit la Hull City în 2002. Startul a fost de coşmar, cu accidentări pe bandă rulantă la un club care se zbătea în divizia a patra engleză.

Prima rază de speranţă a venit în 2004. Hull, cu Ashbee căpitan, a terminat pe locul doi şi a promovat în League I. Un an mai târziu, Ashbee şi-a condus echipa la încă o promovare, de data aceasta în Championship.

Trei ani în liga secundă, o schimbare de antrenor, dar Ashbee nu numai că şi-a păstrat postul de titular ci şi banderola de căpitan.

În 2008, Hull City a ajuns în Premier League după ce terminat sezonul pe locul trei şi a câştigat play-off-ul de promovare. Ian Ashbee a fost căpitan şi în următoarele două sezoane din prima divizie şi a devenit singurul purtător de banderolă care traversează patru divizii într-un campionat mare.

După 8 sezoane alături de Tigri, Ian Ashbee a plecat în această vară la Preston North End. Chiar dacă încă este cotat la 2 milioane de euro, fotbalistul de 34 de ani a fost lăsat să plece liber de contract.

Comenteaza cu Facebook!

*