RINUS ISRAEL-THEO LASEROMS
Brazilia pentru Scoţia? Israel pentru Olanda?
21 aprilie 2012, 17:13 Inedit

Foto: oldschoolpanini.com

De obicei Brazilia joacă pentru ea, dar în anii 80 a făcut-o de 13 ori pentru Scoţia. Israelul are propria glorie. Apare însă şi de 47 de ori în dreptul Olandei. Câteva jocuri de cuvinte inedite le-au permis celor de la The Guardian să lege o ţară de alta prin intermediul numelor jucătorilor care au fost chemaţi de-a lungul timpului la loturile naţionale.

Conform scenariului, un jucător cu nume de ţară trebuie să fi jucat pentru o altă reprezentativă. Astfel, Mike England are 44 de selecţii pentru Ţara Galilor iar Matt Holland a jucat de 49 de ori pentru Irlanda.

Adam Brazil, atacantul lui Ispwich între 1977 şi 1983 a bifat 13 partide la naţionala Scoţiei în timp ce Rinus Israël a fost stâlpul defenivei Olandei între 1964 şi 1974, timp în care a strâns 47 de meciuri pentru Portocala Mecanică.

Lista poate continua cu Alfonso Portugal, care a jucat în anii 50 pentru Mexic şi cu Walter Portugal, fost internaţional în Peru.

Nu am găsit corespondenţi pe acelaşi calapod în naţionala României, în care se pare că nu a jucat niciodată vreun fotbalist cu numele de familie Rusia sau China sau măcar Bulgaria!

Comenteaza cu Facebook!

*