Don't Miss

Barcelona şi-a pierdut magia. Cu 11% mai puţini fani la stadion în ultimul sezon

By on 17 iunie 2013, 14:44


Foto: wikimedia.org

Foto: wikimedia.org

Tiki taka îşi dă duhul şi în patria de baştină, Catalunya. Nici suporterii hardcore ai campioanei nu se mai înghesuie la stadion ca în sezoanele trecute.

Barcelona a înregistrat o scădere de 11% în anul competiţional recent încheiat, sinonimă cu 9.000 de fani mai puţin la meciurile din Primera faţă de 2011/12.

Inter Milano este o altă grupare de top din Europa afectată de lipsa de interes a fanilor. Trupa condusă de Stramaccioni a pierdut faţă de sezonul trecut nu mai puţin de 3.000 de fani în medie pe meci.

Scoţia a scăzut cu 28% dar asta se datorează în primul rând retrogradării pe motive financiare a lui Glasgow Rangers. În medie, un meci din insula britanică a fost vizionat de la faţa locului de 10.000 de fani, în loc de 13.800 cât veneau acum un an.

Englezii continuă să crească. La nivel global, Premier League a înregistrat un plus de 4% în tribune iar 16 din cele 20 de echipe au raportat cifre cu plus. Logic, promovatele din liga a doua (ReadingSouthampton şi West Ham) au crescut cel mai mult în timp ce performera cu vechime în Premier League se cheamă Everton.

Comenteaza cu Facebook!