prandelli
Balotelli şi un mijlocaş din Serie B în lotul Italiei la Euro 2012
14 mai 2012, 18:37 CE 2012

Foto: soccerammw.blogspot.com

Cesare Prandelli a mizat pe suspans. Selecţionerul Italiei este unul dintre ultimii care şi-a anunţat lotul lărgit pentru turneul final din această vară. Emoţii au fost şi în rândul jucătorilor. Balotelli a stat cu inima la gură până când a primit telegrama de convocare, mai ales că atacantul lui City a fost lăsat pe dinafară la amicalul peninsularilor din februarie cu Statele Unite. Prandelli l-a taxat dur pe Mario şi după eliminarea din meciul cu Arsenal de luna trecută.

Omul care şi-a dat foc la casă cu artificii şi apoi a fost transformat în ambasador al oraşului Manchester în lupta cu focul (povestea AICI) este pregătit să-şi spele imaginea cu o prestaţie de milioane la europene. Cesare Prandelli l-a luat până la urmă la naţională alături de alţi cinci atacanţi.

Cea mai mare surpriză din lotul azzurri-lor este însă Marco Verratti. Mijlocaşul de la Pescara are doar 19 ani dar a fost om de bază în trupa delfinilor, actualul lider din Serie B. Verratti a fost promovat la echipa mare de la 16 ani, dar sosirea lui Zdenek Zeman la cârma echipei i-a dat aripi. Prandelli a mai adus la lot un fotbalist din liga a doua. Angelo Ogbonna are 23 de ani şi joacă în centrul defensivei lui Torino, locul 2 cu 3 etape înainte de finalul campionatului.

Lotul lărgit convocat de Prandelli cuprinde 32 de jucători, 9 dintre ei vor privi însă competiţia din această vară doar la televizor.

Portari: Buffon (Juventus), De Sanctis (Napoli), Sirigu (Paris St. Germain), Viviano (Palermo)

Fundaşi: D Abate (Milan), Astori (Cagliari), Balzaretti (Palermo), Barzagli (Juventus) Bocchetti (Rubin Kazan), Bonucci (Juventus), Chiellini (Juventus), Criscito (Zenit St Petersburg), Maggio (Napoli), Ogbonna (Torino), Ranocchia (Inter)

Mijlocaşi: Cigarini (Atalanta), De Rossi (Roma), Diamanti (Bologna), Giaccherini (Juventus), Marchisio (Juventus), Montolivo (Fiorentina), Thiago Motta (Paris St. Germain), Nocerino (Milan), Pirlo (Juventus),Schelotto (Atalanta), Verratti (Pescara)

Atacanţi: Balotelli (Manchester City), Borini (Roma), Cassano (Milan), Destro (Siena), Di Natale (Udinese), Giovinco (Parma)

Comenteaza cu Facebook!

*