archie-thompson
Archie Thompson: omul recordurilor incredibile
28 decembrie 2012, 11:12 Inedit
Foto: news.com.au

Am pomenit de australian şi acum vreo 2 ani şi jumătate. Internaţionalul de la Antipozi este deţinătorul unei performanţe suficient de impresionantă, chiar dacă obţinută în faţa unui adversar fără firmă.

Concret, Thompson a înscris de 13 ori într-un singur meci. Se întâmpla în 2001, atunci când Australia bătea Samoa cu 31-0 într-un meci din preliminariile mondiale.

Australianul îl egala pe John Petrie de la Arbroath, autor tot a 13 reuşite însă într-o perioadă uitată de vremuri (pe larg, aici).

Ei bine, acelaşi Thompson şi-a mai trecut în cont un record greu de atins. La 11 ani de la precedenta performanţă, adică în 2012, atacantul lui Melbourne Victory a marcat un hattrick în doar cinci minute, cea mai rapidă triplă din istoria fotbalului la nivel de meci internaţional. S-a întâmplat tot într-un meci al naţionalei Australiei, de data aceasta împotriva celor din Guam. A fost 9-0 pentru galbeni!

Ce îi rezervă viitorul? Încă un record, bineînţeles! Thompson are 28 de goluri pentru Australia, cu unul mai puţin decât cel mai bun marcator din istoria acestei naţionale, Damian Mori.

Comenteaza cu Facebook!

*