Amenzi uriaşe în fotbal. A intrat în vigoare Financial Fair Play
19 noiembrie 2013, 12:19 Anglia


QPR s-a chinuit să rămână în Premier League dar fără succes. Iar când discutăm despre „chin” ne gândim direct la efortul financiar de 70-80 de milioane de euro pompat în salariile unor jucători precum Chris Samba, Park Ji-Sung, Julio Cesar sau Loic Remy.

Chinurile nu s-au sfârşit odată cu retrogradarea chiar dacă Redknapp a făcut ceva curăţenie în lot dar asta pare să fie cea mai mică problemă a londonezilor.

Sistemul Financial Fair Play penalizează pe cheltuitori în sistem liră contra liră. Spre exemplu, în sezonul actual, QPR va raporta un deficit estimat tot de 80 de milioane de lire, cu 62 de milioane peste cele 18 permise în graficul stabilit de UEFA. Ceea ce presupune că va trebui să plătească o liră pentru fiecare pierdere ce depăşeşte pragul admis, adică, în acest caz, peste 60 de milioane.

În cazul în care QPR reuşeşte revenirea în Premier League, amenda se deduce din banii încasaţi pentru promovare (care sunt cam tot vreo 60 de milioane). Dacă rămâne în Championship amenda poate fi amânată sau plătită pe bucăţi dar clubul va suferi un embargo la transferuri până când va fi achitată datoria.

 

Comenteaza cu Facebook!

*