Ball
Amenzi cu dichis
16 iulie 2011, 10:24 Inedit

Foto: topnews.in

Primul motiv pentru o pedeapsă financiară este întârzierea la pregătiri. Brazilienii de soiul lui Adriano au ratat reunirea lotului de cele mai multe ori chiar dacă asta s-a lăsat de fiecare dată cu amenzi usturătoare. Soţia lui Rui Duarte a născut. Jucătorul a primit trei zile libere de la Rapid. S-a întors după aproape o lună. Conducerea clubului îi pregăteşte acum o amendă consistentă. Principiul cu fapta şi răsplata funcţionează perfect în astfel de situaţii. În altele, întâmplările care duc la amendă sunt cel puţin inedite!

Sir Alex Ferguson e un tip serios. L-a trimis la plimbare pe Norman Whiteside pentru că jucătorului îi cam plăcea băutura. Nu a contat că irlandezul era o stea în ascensiune şi nici că fusese (şi a rămas şi acum) cel mai tânăr jucător care a evoluat la un campionat mondial. Managerul scoţian şi-a impus stilul încă din perioada Aberdeen. Acolo, se spune că l-a amendat pe John Hewitt pentru că fotbalistul se grăbea să ajungă la antrenament şi l-a depăşit în trafic chiar pe Ferguson! Nici măcar celebrul Cristiano Ronaldo nu a scăpat de ochiul vigilent al antrenorului. Ferguson i-a aplicat o amendă de 8.000 de lire sterline pentru că portughezul a trimis un sms în timpul antrenamentului.

Foto: orientconsultancy.com

Robbie Savage a fost amendat cu salariul pe două săptămâni, plus 10.000 de lire sterline imediat după Leicester – Aston Villa din 2002. Fotbalistul a intrat ca o furtună în cabina arbitrilor şi a cerut să folosească toaleta. Chiar dacă Graham Poll s-a opus, Robbie Savage şi-a dus misiunea la bun sfârşit. (Povestea, pe larg, este AICI)

Brian Clough era un tipicar. Şi el ţinea la disciplină mai mult decât la orice altceva. Kenny Burns a uitat o regulă simplă a managerului: „nu pasăm din lateral spre mijloc in propriul careu!” La pauza meciului Clough s-a prezentat în faţa jucătorului cu amenda deja bătută la maşină şi semnată!

 

Comenteaza cu Facebook!

*