ADRIAN ESCUDERO
A murit Adrian Escudero
7 martie 2011, 22:39 Spania
ADRIAN ESCUDERO

Foto: ecodiario.eleconomista.es

Numele lui Adrian Escudero nu spune mare lucru iubitorilor de fotbal autohton. A jucat, a strălucit şi a pus ghetele în cui înainte ca televiziunea în culori să fi ajuns de multă vreme în casele noastre şi oricum, a strălucit departe. Un fan înfocat al lui Atletico Madrid, unul un pic mai bătrân, ar putea spune însă o grămadă de poveşti. Dincolo de fotbalul vremurilor noastre, undeva, refugiat în amintire, printre mondiale prăfuite şi războiul rece, stă şi povestea celui care este şi acum primul pe lista alb roşiilor iberici.

Foto: colchonero.com

Escudero s-a născut în 1927 şi după doar 17 primăveri avea să ajungă în curtea lui Atletico Madrid, pe vremea când clubul se chema încă Atletico Aviacion. De acolo nu a mai plecat nicăieri. A jucat 13 sezoane pentru alb-roşii.

Atacantul Escudero a luat 2 campionate cu celebrul Helenio Herrera pe bancă. A jucat 287 de meciuri în prima ligă şi 330 în total, cifre care îl plasează pe locul 10, după Adelardo sau Thomas Renones sau Luis Aragones.

ADRIAN ESCUDERO BATRAN

Foto: ungrandesinmemoria. blogspot.com

A înscris 150 de goluri în Primera şi este liderul all-time al marcatorilor pentru Atletico Madrid.

Şi-a încheiat cariera în 1956, dar a continuat în fotbal tot la Atletico. A fost unul dintre cei mai longevivi antrenori de la tineretul madrilenilor şi chiar a condus echipa mare, pentru o singură etapă, în 1964.

Adrian Escudero Garcia a murit azi, 7 martie 2011, la 83 de ani.

 

 

Comenteaza cu Facebook!

*