Don't Miss

Zuszczak

By on 18 mai 2011, 22:00
Foto: John Peters/Manchester United

Când te cheamă Tomasz Mirosław Kuszczak, vii din Krosno Odrzańskie şi ai jucat la Śląsk Wrocław se cheamă că ţi-o cauţi cu lumânarea. Nici măcar un club de talia lui Manchester United nu-ţi poate oferi garanţii reale că numele pe care îl vei purta pe spatele tricoului va fi identic, meci de meci, cu cel din buletin.  De fapt, tocmai cei de la United aveau antecedente. Tot ei îl botezaseră prin ’97 până şi pe David Beckham, care, trebuie să recunoaştem, e de-al lor sută la sută.

După aproape un deceniu, magazionerul clubului a scos mândru nevoie mare din geantă tricourile proaspăt imprimate pentru meciul din Cupa Angliei cu Crewe. Kuszczak s-a aflat pe teren, nu însă şi cu numele.

Foto: offthepost.info

Tricoul portarului care, pe atunci, era proaspăt imprumutat de la West Bromwich Albion, afişa mândru un nume original: Zuszczak.

Goalkeeperul nu a făcut mare caz. A îmbrăcat echipamentul de joc şi a trecut între buturi. Cu el în poartă, United a învins pe Crewe şi a ajuns până în finala cometiţiei, pe care a pierdut-o în faţa lui Chelsea (gol Drogba în minutul 116)

Comenteaza cu Facebook!

8 Comments

 1. E.B.

  19 mai 2011, 14:41 at 14:41

  Da bietul Balazs Zsuzsak de la Ajax ce să zică? 😀 😀

  Sau Eindhoven, că nu mai reţin exact … oricum e pe cai mari în Olanda.

  • E.B.

   19 mai 2011, 15:34 at 15:34

   … plus că ortografia corectă pare că este Dzsudzsak 🙂

  • edu alves

   7 august 2011, 18:44 at 18:44

   fost la PSV Eindhoven, actualmente la noul El Dorado rusesc Anzhi Mahackhala, Balazs Dzusdzsak e un fotbalist de clasa….extrema stanga, cu o viteza impresionanta, care centreaza si bate lovituri libere extradordinar de bine, plus un sut naucitor cu stangul….ceea ce ma face sa ma intreb cand vom avea si noi un asemenea jucator?:((

  • E.B.

   8 august 2011, 11:40 at 11:40

   Mda, am văzut că s-a dus la ruşi pentru bănuţii mulţi d-acolo … mare bou, în cazul ăsta. Încă unul care o să se rateze cu succes, călcînd apăsat pe urmele conaţionalului Detari sau a polonezului Dziekanowski (că tot vorbim de nume grele 😀 )

   Părerea mea.

 2. gery76

  19 mai 2011, 15:21 at 15:21

  Polonezii sunt recunoscuti pentru numele lor extrem de complicate ce au creat dificultati comentatorilor mai ales la mondiale,Cmikiewicz , Kasperczak si Maszczyk in '74 -sau celebrul portar polonez al lui Porto, Mlynarczyck si Przybysz la worldcup '86.

Comenteaza