Don't Miss

Vuvuzela non-grata în Premier League

By on 22 iulie 2010, 14:48

Foto: todosudafrica2010.com

Speriaţi de sunetul de fond infernal care a însoţit Mondialul, oficialii cluburilor din Anglia au decis fără delicateţe: accesul fanilor pe stadioane cu vuvuzele este strict interzis. Managerii din Premier League preferă să comercializeze bere direct în tribune, dar rechiziţionează vuvuzelele la intrarea în stadion. Un hooligan beat este mai bun decât unul înarmat cu o gorniţă africană. Primul va cânta euforic pentru echipa sa. Al doilea va distruge atmosfera cu un zgomot infernal, uniform şi fără mesaj.

Foto: blogs.ajc.com

Arsenal Londra a pus prima piciorul în prag. Marţi, oficialii tunarilor au interzis intrarea cu vuvuzele pe Emirates. Fără excepţie. Tottenham a aplicat şi ea aceeaşi măsură o zi mai târziu. Pe White Hart Lane vor răsuna în continuare doar încurajările tradiţionale, nu ne vom deranja altfel vecinii, au motivat şefii lui Tottenham, care au luat decizia după ce s-au consultat cu poliţia şi autorităţile locale. Această hotărâre are şi o motivaţie practică: Suntem îngrijoraţi că prezenţa acestor instrumente în tribune aduce un risc inutil şi anume ar putea împiedica suporterii să audă eventualele mesaje de siguranţă sau de urgenţă ale crainicului stadionului, spune comunicatul lui Tottenham.

Foto: davidjbolton.com

West Ham este a treia echipă care a tăiat vuvuzela de pe lista obiectelor cu care fanii pot veni pe stadion. „Conform regulilor de sănătate şi siguranţă nu vom permite accesul fanilor cu vuvuzele pentru că acest instrument poate fi folosit ca armă şi poate deranja prin sunetul ei pe ceilalţi suporteri din tribune”, spune comunicatul oficial de pe Upton Park.

Birmingham City  încă nu a interzis vuvuzela, dar site-ul oficial al clubului anunţă că majoritatea fanilor oricum nu vor intra pe St Andrews cu aşa ceva din proprie iniţiativă.

ALTE COMPETIŢII ÎN CARE VUVUZELA ESTE INTERZISĂ

  • Wimbledon, ediţia din 2010
  • Henley Royal Regatta
  • CM Rugby 2011 din Noua Zeelandă
  • toate meciurile de rugby care se dispută în Africa de Sud
  • Jocurile Olimpice 2012

Iată cam care este atmosfera pe un stadion plin de vuvuzele:

Comenteaza cu Facebook!