Don't Miss

Villas Boas. Cel mai slab manager al deceniului la Chelsea

By on 28 februarie 2012, 20:28

Foto: uefa.com

A venit cu eticheta succesului lipită pe sacou şi nu a plecat încă tocmai din cauza felului în care a ajuns pe Stamford Bridge. Andre Villas Boas a fost nevoit să demisioneze de la FC Porto înainte să poată semna cu Chelsea, iar ruperea contractului l-a costat scump pe Abramovici. Patronul rus nu s-a uitat însă la bani şi a plătit clauza cu ochii închişi. Doar îl aducea în Albion pe al doilea Mourinho! Din vară şi până acum, investiţia nu s-a dovedit deloc rentabilă pentru albaştri.

Articolul 248 paragraful 1 din contractul lui Andre Villas Boas cu FC Porto specifica suma pe care tehnicianul trebuia să o achite clubului în cazul în care dorea să rupă unilateral înţelegerea: 15 milioane de euro. Neoficial, Abramovici ar fi plătit chiar mai mult, dar suma de mai sus reprezintă şi aşa cea mai mare clauză achitată vreodată în contul transferului unui antrenor de la un club la altul.

Villas Boas şi-a luat mandatul în primire iar cifrele nu vorbesc prea mult în favoarea sa. Locul 5 după 26 de etape şi doar 49% procent de victorii din totalul meciurilor jucate. Niciun alt antrenor din 1992 şi până în prezent nu s-a descurcat atât de rău.

Foto: calcioblog.it

Guus Hiddink (2009) a pierdut o singură partidă din 22 şi a avut un raport de victorii de 73%. Mourinho (2004-2007) a lăsat clubul englez după 68% victorii din 182 de meciuri, Avram Grant (2007-2008)a fost mai slab cu doar un procent decât predecesorul său, iar Ancelotti (2009-2011) a scos 63% partide câştigate din totalul de 107 jucate în mandatul său. Până şi Ruud Gullit (1996-1998) în perioada în care vedetele nu îşi făcuseră încă apariţia pe Stamford Bridge are un procent superior lui Villas-Boas, 50% din 82 de partide.

Portughezul de 34 de ani ar fi fost istorie deja, dacă nu ar fi existat un amănunt, chiar cel de la care a pornit totul: articolul 248 din contractul cu Porto şi suma imensă plătită pentru serviciile sale!

În ultima zi a lunii februarie Abramovici a convocat adunare generală, iar Villas Boas rezumă sugestiv ceea ce s-ar putea întâmpla: „fie continuăm şi voi avea susţinerea necondiţionată a patronului, fie mă dă afară!”

Comenteaza cu Facebook!

4 Comments

 1. rominho

  29 februarie 2012, 00:28 at 00:28

  Acest Boas a distrus 2 echipe. In primul rand pe FC Porto in momentul in care a parasit "echipa perfecta" lusitana, care acum a fost eliminta din Europa League si scartie in campionatul Portugaliei. In al doilea rand cand a aterizat la Chelsea era clar ca nu o sa fie Mourinho 2, iar acum londonezii sufera pe toate planurile.

 2. Plase Insecte

  29 februarie 2012, 07:05 at 07:05

  49% procent de victorii din totalul meciurilor pentru o echipa ca Chelsea este un dezastru total.

 3. gery76

  29 februarie 2012, 19:01 at 19:01

  -Eu nu o vad ca o lipsa de valoare,fiindca la Porto chiar a facut o echipa dinamica si spectaculoasa,oricum mult mai spectaculoasa decat Porto lui Mourinho care avea ca pricipala caracteristica meschinaria,apararea betonata si antijocul.

  -Marea luui greseala a fost atunci cand si-a pus in cap cu orice pret inlaturarea lui Lampard de la echipa ,uitand ca Franck Lampard practic se confunda cu istoria moderna a clubului,iar influenta acestuia in randul coechipierilor este una imensa.

  -Aceeasi greseala a facut-o la Roma ,Luis Enrique,cel ce de asemenea a incercat la venirea sa la Roma sa-l indeparteze pe Regele Romei ,Totti cel care chiar este istoria recenta a Romei,insa Enrique si-a dat seama la timp ca nu te poti lupta cu legendele si are acum o relatie relativ normala cu cel mai important om al echipei!

Comenteaza