Don't Miss

Aiden McGeady aproape de Aston Villa

By on 20 iulie 2010, 13:58


Foto: John Walton/EMPICS Sport

Aiden McGeady nu e un mare star. Joacă fotbal şi o face bine pentru Celtic. Este, dacă vrem, doar o vedetă locală. Într-o echipă cotată la 70 de milioane de euro, McGeady face cam 8 milioane. Şi este curtat intens.Prima ofertă consistentă a venit de la Spartak Moscova. 9,5 milioane de euro. Celtic a refuzat politicos. Irlandezul născut în scoţia are contract până în 2013, iar ofertele pot să curgă liniştit.

Foto: retrosport

A doua ofertă este un pic mai periculoasă. McGeady a intrat în vizorul englezilor de la Aston Villa care ţin neapărat să îl transfere. Suma oferită este şi ea sensibil mai mare, 12 milioane de euro. Nu de aici vine însă pericolul pentru Celtic. Problema este managerul englezilor. Şi el un irlandez, însă din nord. Martin ONeill, tehnicianul lui Aston Villa este cel care l-a promovat pe McGeady la prima echipă a lui Celtic în 2004, cu un an înainte să plece la gruparea de pe Villa Park. McGeady avea atunci 18 ani şi a jucat 37 de meciuri în toate competiţiile, inclusiv 3 partide în Cupa UEFA. Toate sub bagheta lui ONeill.

Foto: albaathleticfc.com

Este uşor de înţeles de ce McGeady ar vrea să facă din nou echipă cu fostul său antrenor şi de ce le va fi greu celor de la Celtic să îl păstreze pentru încă un sezon.

CARTE DE VIZITĂ AIDEN MCGEADY

  • 2004– Celtic (185 meciuri, 31 goluri)
  • 32 de meciuri în naţionala Irlandei
  • a câştigat 3 campionate, două cupe şi două cupe ale ligii în Scoţia

 

Comenteaza cu Facebook!