Don't Miss

Vapoarele din fotbalul mondial

By on 15 iunie 2011, 14:22

Foto: en.wikipedia.org

Regi sau regine, oameni de ştiinţă, personaje mitologice. Toate au fost sursă de inspiraţie pentru cei care au dorit să îşi boteze nava cu pânze a secolelor trecute, cuirasatul, portavionul sau vaporul de agrement. Queen Mary sau Queen Elizabeth duc cu gândul nu atât la reginele cu acelaşi nume ci mai degrabă la transoceanicele celebre de la începutul secolului XX. Prezentul îmbibat în sport nu a ratat nici el întâlnirea cu armatorii vaselor moderne, aşa că echipele de fotbal pot fi regăsite atât pe stadion cât şi pe mări sau oceane. Sub forma unui vapor, bineînţeles!

Borussia Dortmund are şapte titluri în Bundesliga dar şi o misiune mult mai dificilă: să transporte mărfuri de mii de tone între Rusia şi Germania, plus alte rute comerciale. Vaporul e vopsit în culorile oficiale ale clubului al cărui nume îl poartă încă de la lansarea la apă, în 1998.

Foto: en.wikipedia.org

De partea cealaltă, un alt club german şi-a primit numele după un vapor cu aburi. Hertha era o mică ambarcaţiune vopsită în alb-albastru. Unul dintre cei patru membri fondatori ai clubului Hertha Berlin tocmai ce făcuse o scurtă croazieră cu vaporaşul înainte de întâlnirea care a stabilit numele, dar şi culorile oficiale ale echipei.

O companie maritimă şi-a revopsit una dintre nave în culorile clubului spaniol Mallorca. Numele echipei şi sigla apar şi ele reprezentate pe bordul ambarcaţiunii. Strategia este una modernă şi are la bază un contract de sponsorizare şi de imagine, semnat între ambele părţi.

Comenteaza cu Facebook!

One Comment

  1. gery76

    16 iunie 2011, 15:18 at 15:18

    Chiar daca nu a avut un nume legat direct de fotbal cel mai celebru vapor din istoria fotbalului ramane legendarul transatlantic CONTE VERDE,cel pe care s-au imbarcat de la Genova pentru a trece oceanul la Montevideo pentru primul campionat mondial de fotbal din istorie 1930 selectionatele Romaniei,Belgiei si Frantei,impreuna cu ele fiind si presedintele F.I.F.A ,francezul Jules Rimet cel care a tinut pe tot timpul calatoriei trofeul ''Zeita de Aur''acordat castigatoarei mondialului in seif-ul capitanului celebrului vas.Calatoria a durat mai bine de 2 saptamani de pe 18 iunie-data plecarii din Genova pana pe 3 iulie data sosirii la Montevideo intr-o atmosfera extraordinara cu zeci de mii de persoane la sosire entuziaste ,orchestre,artificii etc.

    Senzationala calatorie este povestita intr-un mod aparte in cartea maestrului Chirila ''Si noi am fost pe Conte Verde'' in care este prezentat chir jurnalul de calatorie al capitanului nationalei Romaniei la acel turneu Rudi Wetzer ,care era la 30 de ani si veteranul delegatiei Romaniei care a fost condusa la turneul final de catre Octav Luchide un fost rugbist presedintele federatiei,din conducerea delegatiei mai facand parte Paul Nedelcovici,Costel Radulescu-managerul echipei , trezorierul delegatiei Nae Lucescu dar si cunoscutul gazetar al presei sportive interbelice Bica Beilis.

Comenteaza