Don't Miss

Un pupic pentru noroc

By on 22 februarie 2012, 17:20

Foto: sports.nationalpost.com

Italienii sunt nebuni după fotbal. De la veteranii tribunelor şi până la copii de grădiniţă, de la patronii de birturi în care fotbaliştii au masa gratuită şi până la măturătorii de străzi care strâng după fiecare meci, cu toţii văd în proprii favoriţi mai mult decât nişte fotbalişti. În peninsulă, jucătorii sunt cel puţin zei cu jumătate de normă. Un exemplu admirabil de ataşament a venit de la Napoli, chiar înaintea duelului din Champions League cu Chelsea.

Câţiva dintre puştii care însoţesc cele două echipe pe teren nu s-au limitat la tradiţionalele strângeri de mâini. Lavezzi şi Gargano s-au ales şi cu câţiva pupici înainte să dea de pământ cu Chelsea.

Imaginile sunt superbe. Atunci când banii invadează orice raţiune a sportului, atunci când proiectele de viitor omoară fotbalul juvenil în folosul intereselor celor care şi-au împlinit deja atâtea şi atâtea alte interese, un gest ca cel petrecut pe San Paolo din Napoli ne arată de ce jocul acesta îşi va păstra inoceţa începuturilor indiferent câte lucruri va fi obligat să mai îndure pe viitor.

httpv://youtu.be/myhbc9i5dWU

Comenteaza cu Facebook!

3 Comments

 1. gery76

  22 februarie 2012, 21:57 at 21:57

  -Minunate imaginile,m-au miscat si aseara si acum,cred ca datorita acestor imagini superbe ,mi-am incalcat ''neutralitatea'',fiindca eu tin exclusiv cu nemtii sau cu ai nostri romani,in schimb copiii acestia minunati m-au facut sa tin cu Napoli.

  -Aceste superbe cadre mi-au adus aminte de imaginile in care copiii de mingi pe vremea Craiovei Maxima,dupa marile izbanzi efectiv sufocau cu dragostea lor pe Balaci,Camataru,Donose si compania sarindu-le in brate!

 2. In spiritul fotbalul

  22 februarie 2012, 23:11 at 23:11

  Superb meci facut de napoletani in frunte cu trioul de aur Hamsik-Cavani-Lavezzi, e timpul sa-l vedem pe SuperDan la Londra!

 3. barengott

  23 februarie 2012, 13:38 at 13:38

  superb

Comenteaza