Don't Miss

Un manager veteran, un recordman argentinian şi un ghinion cu repetiţie

By on 24 februarie 2012, 10:35

Foto: en.wikipedia.com

Messi nu se opreşte. Nu îi place să treacă timpul fără să lase un record să vorbească în numele lui. Săptămâna aceasta şi-a mai trecut în cont două şi s-a înscris pe listă pentru încă vreo câteva în viitorul apropiat. Bundesliga îşi creşte puştii minune cu care impresionează de câteva sezoane la umbra experienţei bătrânilor. Recent, un manager cunoscut a revenit pe bancă să dea indicaţii celor care îi pot fi nepoţi, iar în Argentina, Independiente scuipă în sân şi se roagă ca Lanus să-l vândă mai repede pe Mariano Pavone.

De duminica trecută, Leo Messi face parte din clubul select al străinilor cu peste 200 de meciuri în campionat pentru Barcelona. Doar Philip Cocu are cu 5 mai multe. Tot în campionat, Messi este de acum egalul lui Romario, cu cinci hatrick-uri în decurs de un singur campionat. Argentinianul mai are nevoie de doar 14 goluri pentru un alt record: locul întâi în clasamentul all-time al marcatorilor pentru clubul catalan.

Otto Rehhagel a revenit în antrenorat. A făcut-o la vârsta de 73 de ani şi şase luni. Noul şef de la Hertha este al doilea în ierarhia celor mai vârstici manageri din toate timpurile în Bundesliga, acolo unde doar Fred Schulz îl depăşeşte la limită. În 1978, Schulz avea 74 de ani atunci când antrena la Werder Bremen. Pentru Rehhagel, este o revenire puţin aşteptată, la 12 ani distanţă de la ultimul meci pe banca unei echipe din Germania (2000, Kaiserslautern) şi după 9 ani ca selecţioner al Greciei (2001-2010). Chiar şi aşa, Rehhagel este managerul cu cele mai multe partide în Bundesliga, 820, strânse din 1972, atunci când a preluat pe FC Saarbrücken. Tot el este şi recordmanul celor mai multe victorii (387), egaluri (205) şi înfrângeri (228) din istoria primei ligi de fotbal din Germania.

Foto: free-football.tv

Mariano Pavone a devenit coşmarul lui Independiente. Atacantul a semnat cu Lanus anul trecut, dar nu a avut nevoie de mai mult de trei partide împotriva alb-roşilor ca să-şi croiască un renume pe măsură. Pavone a marcat în fiecare partidă fix în minutul 89, iar reuşita sa a fost de fiecare dată golul victoriei.

Brighton and Hove Albion a marcat de patru ori pe Anfield dar a pierdut cu 6-1 în faţa lui Arsenal. Trei dintre reuşite au fost autogoluri, un nou record pentru Cupa Angliei. Niciodată în istoria de 131 de ani a competiţiei, o echipă nu şi-a marcat atât de multe goluri în proprie poartă. Victoria tunarilor a fost umbrită câteva zile  mai târziu. Arsenal a pierdut cu 2-0 în campionat cu Sunderland şi cu 4-0 în Ligă, cu AC Milan. A fost pentru prima dată în ultimii trei ani când trupa lui Wenger nu a reuşit să dea cel puţin un gol în două meciuri consecutive.

 

Comenteaza cu Facebook!

3 Comments

 1. gery76

  24 februarie 2012, 18:27 at 18:27

  Herr Otto chiar este un monument in randul antrenorilor,ceea ce m-a frapat la acest urias antrenor a fost schimbarea de registru tactic de la o generatie la alta.

  -Perioada sa cea mai lunga a petrecut-o la Werder Bremen ,unde a scris istorie si unde a stat vreo 13-14 ani.

  -A inceput cu o echipa extrem de frumoasa in care jucau internationalii Dieter Burdenski,rezerva lui Schumacher la nationala, Ruddi Voller[marele varf al Germaniei],Rigobert Grauber,Bruno Pezzey[ mare international austriac] sau Frank Neubarth care incet -incet a devenit o putere in Bundesliga,apoi a transformat-o intr-o candidata la titlu,pentru ca la finalul anilor '80 sa castige titlul cu o echipa ce era un mix intre tineretea lui Riedle si experienta lui Eilts,Bode sau actualul antrenor al lui Dusseldorf-Norbert Meier,o echipa super ofensiva.

  -Dupa '90 vine adevarata metamorfoza a lui Rehhagel,cand a schimbat stilul de joc ,intr-unul extrem de pragmatic si bazat in mare parte pe forta,pragmatismul venind si datorita lotului extrem de imbatranit,cu numerosi fotbalisti trecuti de 30 de ani,Reck,Votava 36 deani,Klaus Allofs 37 de ani,Bockenfeld 32 de ani,Ruffer 34 de ani,Hobsch 33 de ani si cu aceasta echipa de ''dinozauri'' a castigat Cupa Cupelor in '92 dandu-i o adevarata lectie tactica ,tanarului pe atunci Arsene Wenger ce antrena pe Monaco.

 2. CatalinV

  26 februarie 2012, 12:36 at 12:36

  Foarte frumos articolul, am o singura obiectie: modifica, te rog, ultima parte a articolului. Liverpool a jucat contra Brightonului, nu Arsenal 🙂

 3. Mihai

  26 februarie 2012, 21:21 at 21:21

  Inca o modificare la ultima parte: Arsenal a pierdut cu Sunderand in Cupa Angliei, nu in campionat.

Comenteaza