Don't Miss

Un gol, un Rolls

By on 27 ianuarie 2011, 14:57

Foto: en.wikipedia.org

Un titlu mondial înseamnă glorie în forma cea mai pură. Jucătorii care ajung să cucerească mondialele sunt deja suficient de împliniţi pe plan financiar la echipele de club. Cele câteva sute de mii de euro în plus nu atârnă prea greu în balanţă. Trofeul este nepreţuit.

Exact la fel au stat lucrurile şi în 1990, chiar dacă acum mai bine de 20 de ani salariile jucătorilor nu concurau cu cele oferite astăzi.

Foto: en.wikipedia.org

Au existat însă şi excepţii. Mohamed Ali, Adnan Al Talyani, Zuhair Bilal sau Hussain Ghuloum Abbas, spre exemplu, nu au câştigat nimic în vara italiană. Au încheiat competiţia fără să ia măcar un punct. Pretenţiile la titlul mondial? Probabil că nu i-a trecut nimănui prin cap aşa ceva.

Cu toate acestea, fiecare dintre cei de mai sus, plus alţi 18 jucători, au plecat din Peninsulă şi s-au întors acasă mai bogaţi cu două Rolls Roice.

Foto: reasonpad.com

Explicaţia este matematic simplă: Emiratele Arabe Unite au încheiat turneul cu 3 înfrângeri, 11 goluri primite şi două marcate.

Două goluri marcate, două Rolls Roice pentru fiecare jucător. Generozitatea şeicilor nu are limită uneori.

Comenteaza cu Facebook!

4 Comments

 1. gery76

  27 ianuarie 2011, 17:27 at 17:27

  Mi-aduc aminte ca la golul marcat in poarta R.F.Germania de jucatorii din emirate la scorul de 2-0 pentru nemti [la final a fost 5-1] alergau pe teren de parca cucerisera cupa mondiala.La acel meci a mai fost un paradox pe langa golul lui Mubarak parca acela ca desi nemtii au avut vreo cinsprezece ocazii in afara de goluri raportul de cornere a fost 4-2 pentru arabi,iar ca amanunt interesant echipa era antrenata de viitorul campion mondial cu Brazilia, Carlos Alberto Parreira!

 2. gery76

  27 ianuarie 2011, 18:12 at 18:12

  Si mai era ploaia aceea nebuna incat la un moment dat suporterii veniti din Emirate dupa ce nemtii la umflasera sacul cu 5 goluri incepusera sa faca poze spre cer asa erau de fascinati de ploaie!!!

 3. Dasci

  27 ianuarie 2011, 17:28 at 17:28

  Daaa..tin minte. In echipa aia a EAU erau vreo 3 sau 4 de Mubarak.Unu` din ei a dat golul cu vest`germanii Kaiserului.

  Ce vremuri..Coppa del Mondo 🙂

 4. Dasci

  27 ianuarie 2011, 18:18 at 18:18

  Asa e. Inclusiv jucatorii arabi erau fascinati de ceea ce "pica din cer"..cred ca nemtii daca`si puneau mintea,le mai dadeau vreo 5..dar i`au lasat in pace 🙂

Comenteaza