Don't Miss

Un cartonaş, două galbene. Gascoigne

By on 5 octombrie 2010, 13:01
Foto: bbc.co.uk

Paul Gascoigne a făcut multe la viaţa lui. A băut, a fumat, s-a căsătorit şi a divorţat, asta dincolo de cele 57 de selecţii la naţionala Angliei, dincolo de cele 388 de meciuri şi 88 de goluri ale carierei. Pe teren Gascoigne a fost şi dur şi  bufon. I-a plăcut să joace şi să se joace. Parteneri, mai mult sau mai puţin voluntari, i-au fost coechipierii, adversarii, dar şi arbitrii.

30 decembrie 1995. Gazza juca pe Ibrox Park cu Rangers împotriva celor de la Hibernian. Arbitrul Dougie Smith şi-a scăpat din greşeală cartonaşul galben pe jos, iar Gascoigne, volubil şi săritor i l-a înapoiat cu zâmbetul pe buze. Nu înainte însă ca arbitrul să fie „avertizat” în glumă de fotbalistul gazdelor. Dougie Smith nu s-a amuzat deloc. A luat cartonaşul şi l-a avertizat la rândul său pe Gazza. De data aceasta oficial!

Rangers, cu Gascoigne titular, a luat cupa şi campionatul în acel sezon. Englezul a făcut senzaţie în Old Firm, derby-ul Rangers-Celtic. A marcat cu capul după o cursă începută în propriul careu.

În meciul decisiv pentru titlu, Gazza a marcat de trei ori. În finala Cupei a dat două goluri. A fost fotbalistul anului în Scoţia atât în ancheta fotbaliştilor cât şi în cea a jurnaliştilor.

Comenteaza cu Facebook!

5 Comments

 1. Celtic Galsgow

  7 octombrie 2010, 13:36 at 13:36

  Nu multi jucatori au putut sa faca atatea gafe in cariera si in viata de zi cu zi si sa fie totusi atat de iubiti ca Gascoigne. Acum daca tot am vazut un articol despre un jucator de la Rangers ar fi frumos unul si despre un jucator de la Celtic, doar e una din cele mai mari rivalitati din lumea fotbalului, sau poate un articol despre "The Lisbon Lions", echipa lui Celtic care a castigat Cupa Campionilor in '67 nu numai cu un lot in intregime scotian, nu numai cu un lot format din jucatori din Glasgow dar cu un lot format din jucatori care locuiau in jurul Stadionului Celtic Park. Oricum, felicitari pentru site si continut ! Tine-o tot asa !

 2. marian damian

  22 octombrie 2010, 16:20 at 16:20

  I-a dat arbitrul cartonas pt ca el nu a avut pozitia corpului corespunzatoare.totusi ar fi putut sa nu ii explice decat in vestiar cum se procedeaza corect.Mare figura gazza asta.Pacat de viata in afara terenului.

 3. budur

  2 mai 2011, 10:33 at 10:33

  din pacate la lazio nu sa acomodat si a vut parte de accidentari.insa viata extrasportiva la distrus

Comenteaza