Don't Miss

Tulio

By on 28 decembrie 2012, 18:45

În 1988 debuta la Goias. A fost doar prima dintre cele peste 30 de echipe la care a jucat.

A prins şi naţionala Braziliei pentru care a marcat de 13 ori în 15 selecţii. Chiar dacă s-a remarcat pe la Copa America nu a văzut cum arată mondialele.

Nu s-a impus în Europa chiar dacă a dat o tură pe la Sion sau Ujpest.

În schimb a ales să-şi arate talentele aproape de casă. A ajuns la 43 de ani şi nu dă semne că vrea să se lase de fotbal. Tocmai ce a înscris pentru noua sa formaţie, Botafogo (pe unde a mai trecut în  trei rânduri). A transformat două penalty-uri în duelul cu Rio Branco şi a ajuns la 995 de goluri marcate în carieră.

E plin de recorduri:

 • e golgeterul all-time al lui Goias
 • e golgeterul all-time al lui Vila Nova
 • de şase ori golgeter în Brazilia
 • singurul jucător din Brazilia care a ieşit golgeter în trei divizii diferite
 • naţionala Braziliei nu a pierdut niciun meci cu el pe teren
 • în 1995 a marcat 67 de goluri

Vorbim despre Túlio Humberto Pereira Costa. Lumea fotbalului îl ştie de Tulio Maravilha.

Mai jos, ultimele dintre cele 995 de goluri marcate până acum.

 

 

Comenteaza cu Facebook!

One Comment

 1. gery76

  28 decembrie 2012, 22:20 at 22:20

  -Din pacate pentru el,desi a fost un atacant cu reale calitati,a avut ghinionul sa fie contemporan cu o pleiada de atacanti brazilieni senzationali,in ’90 la mondialul italian, n-a avut loc fiindca ”jupani” erau Careca,Muller,rezerve fiind Romario si Bebeto,apoi in ’94,gemenii golului Romario si Bebeto au dus Brazilia in frunte,rezerve fiind Viola si ”pustiul”pe atunci Ronaldo,iar in ’98 deja in atacul Braziliei era Ronaldo cu Bebeto,in spatele lor Rivaldo,iar rezerve Edmundo Geovani sau Ze Roberto.
  -Singura lui sansa a fost la Copa America ’95,unde a fost titular alaturi de Edmundo[Animalul] si chiar a jucat bine marcand inclusiv in finala cu Uruguay,insa nici aici ghinionul nu l-a ocolit la penalty-uri a fost singurul care a ratat si astfel portile nationalei pentru el s-au inchis definitiv dupa acea finala.
  -Tulio n-a fost singurul mare atacant brazilian ce n-a prins prea mult nationala intre 1986 si 2002 din cauza concurentei fantastice.
  -Putem aminti pe Walter Casagrande[ a facut cariera in Italia la A.CTorino],Silas[Sampdoria],Viola,Savio[Real],Edmundo,Paulo Sergio si mai ales Giovanne Elber[Bayern Munchen],Geovanni [Barca] si exemplele pot continua.
  -Cred ca toti cei enumerati de mine mai sus ,acum ar fi fost vedete in atacul Braziliei de azi,dupa parerea mea cea mai slaba echipa a Braziliei din 1978 incoace!

Comenteaza