Don't Miss

Transferuri Ratate: Winston Bogarde

By on 28 ianuarie 2011, 14:41
Foto: en.wikipedia.org

O ligă a campionilor, o cupă intercontinentală, o supercupă UEFA, două campionate şi două supercupe, toate cu Ajax. Două campionate şi o cupă cu Barcelona. Toate ca titular în centrul defensivei. Douăzeci de selecţii în naţionala Olandei. E greu de crezut că un astfel de jucător ar putea face parte dintr-o listă a dezamăgirilor. Winston Bogarde şi-a încheiat cariera bogat, dar fără onoare.

Considerat omul de fier din defensiva Olandei şi unul dintre cei care ridicau moralul echipei, Bogarde a făcut impresie pe oriunde a trecut, fie că a fost vorba de Sparta Rotterdam, Ajax sau Barcelona.

Primul semn al viitoarei slăbiciuni a venit odată cu neadaptarea la AC Milan, acolo unde a ajuns în 1997, dar nu a rămas mai mult de câteva luni.

În 2000, Winston Bogarde a semnat contractul vieţii sale. Chelsea i-a făcut loc în centrul defensivei şi i-a oferit un contract de nerefuzat: 15 milioane de euro pentru 4 sezoane. Bogarde nu a apucat să debuteze bine că a şi rămas fără antrenor. Vialli a fost înlocuit de Ranieri, care l-a anunţat pe olandez că nu face parte din planurile sale.

Foto: chelsea.theoffside.com

Bogarde a decis să rămână. Nicăieri nu ar fi obţinut un contract asemănător. Chiar dacă hotărârea sa a însemnat finalul carierei, olandezul s-a resemnat şi s-a prezentat la fiecare acţiune a echipei a doua, acolo unde a fost debarcat. A jucat doar 9 meciuri în 4 ani la Chelsea, echipă la care media unui titular este de 30-40 de partide. A acceptat compromisul, iar în 2004 a părăsit fotbalul cu capul în pământ dar cu buzunarele pline.

Ironia sorţii: Bogarde chiar a încasat o primă consistentă după finala Cupei Angliei din 2002, bani care erau stipulaţi în contract chiar dacă jucătorul nu s-a aflat pe teren niciun minut.

Comenteaza cu Facebook!

6 Comments

 1. jean bart

  1 februarie 2011, 22:28 at 22:28

  …din ciclul " prost sa fii,noroc sa ai!" asta a fost bogarde, o gluma de jucator…

 2. budur

  4 mai 2011, 22:17 at 22:17

  la ajax a fost titular cand au laut cupa campionilor

 3. gery76

  5 mai 2011, 16:15 at 16:15

  O fi avut el calitati dar la Barcelona unul din motivele pentru care a fost puternic contestat van Gaal a fost acela ca-l folosea pe Bogarde titular ,iar acesta era trompeta etapei meci de meci.

 4. budur

  5 mai 2011, 21:12 at 21:12

  pacat ca sa pierdut,era promitator el si cu reiziger au ajuns amandoi la milan

 5. stylo mont blanc

  1 aprilie 2012, 21:39 at 21:39

  Its like you learn my thoughts! You seem to know so much approximately this, such as you wrote the guide in it or something. I think that you can do with some percent to drive the message home a bit, however instead of that, that is great blog. An excellent read. I will definitely be back.

Comenteaza