Don't Miss

Top 20 portari în Europa

By on 24 ianuarie 2013, 13:15


Cine-i cel mai bun portar din Europa în acest moment? Să fie Valdes, să fie Cech, să fie Casillas? Niciunul nu intră măcar în top 20!

Dacă luăm în calcul numărul de intervenţii salvatoare şi de meciuri fără gol primit, avem parte de o iererhie interesantă. Asta şi pentru că echipele ultraofensive ca Barcelona au propria poartă pusă la încercare de foarte puţine ori iar esenţa valorii unui portar nu poate fi demonstrată prin inactivitate.

Numărul unu este Adler de la Hamburg, urmat de Julio Cesar de la QPR. Cine a urmărit măcar câteva dintre ultimele meciuri ale trupei lui Redknapp în campionat poate să confirme că brazilianul, după un start ratat, a devenit punctul de stabilitate într-o echipă care luptă din greu să rămână în Premier League.

Foto: whoscored.com

Foto: whoscored.com

Comenteaza cu Facebook!

3 Comments

 1. gery76

  24 ianuarie 2013, 20:06 at 20:06

  -Adler,dupa accidentarea ce l-a facut sa piarda mondialul din 2010,a trebuit sa treaca si peste o puternica depresie si cu ajutorul psihologilor a revenit la forma fantastica ce l-a consacrat,revenirea la nationala fiind o consecinta logica a acestei bune foeme sportive.

  -Insa Julio Cesar,este adevarata surpriza,parea un portar care trecuse de mult de apogeul carierei din 2009-2010,panta descendenta parand una iremediabila.

  -Prestatiile sale din ultima vreme pot sa spun ca nu le avea nici pe vremea lui Mou la Inter,in meciul in care QPR a invins la Chelsea acasa cu 1-0,pot spune c-am vazut cea mai buna prestatie a unui portar in acest inceput de an.2013.

  -De remarcat,fara subiectivism acum,exceptionala scoala de portari din Germania,pe langa Neuer,Adler,ter Stegen,in Germania mai sunt 2 tineri portari de exceptie,Robert Zieller de la Hannover si Bernd Leno de la Leverkusen.Remarcabila si revenirea altui german Gerhard Tremmel,care la Swansea traieste a doua tinerete.

 2. budur petru

  24 ianuarie 2013, 22:02 at 22:02

  Adler e un portar foarte valoros

  • gery76

   25 ianuarie 2013, 01:33 at 01:33

   -Eu sunt un simpatizant declarat al lui Manuel Neuer[nu mai vorbesc de fotbalul german in general],insa Rene Adler,ramane in inimile suporterilor germani si nu numai, mai ales prin prestatia incredibila din meciul cu Rusia din 2009,in prel.worldcup,cand Rusia daca invingea acasa pe Germania ,i-ar fi trimis pe nemti la barajul cu Slovenia si ei ar fi mers direct in Africa de Sud.
   -Dupa 30 de minute totul parea sa mearga bine pentru rusi,debutantul Jerome Boateng ,luand un cartonas rosu penibil si desi germanii conduceau cu 1-0 la un moment dat,totul parea in favoarea rusilor,atacau,Arshavin sau Progrebnyak,erau la apogeul carierei,insa Adler a aparat absolut fabulos ,in multe faze in situatii 1contra1,iar prin prestatia sa a trimis Germania direct la mondiale,in schim rusii au ajuns la baraj,unde au fost eliminati incredibil de Slovenia.

Comenteaza