Don't Miss

Stelele din Bundesliga. Echipa Fantastică

By on 21 iulie 2010, 13:55


Post pe post sunt cei mai tari din Bundesliga. Număraţi şi valorizaţi de specialiştii de la tansfermarkt.de, jucătorii de mai jos fac cinste oricărei statistici. Evoluează la echipe mari şi au palmarese individuale impresionante. Au jucat la mondiale şi le-a crescut cota cu 1500% sau au speculat lipsa concurenţei pe post. Sunt confirmaţi şi contestaţi. Oricum, ei sunt 11 de vis din Bundesliga.

 

Foto: pilka.pl

MANUEL NEUER – Schalke – 20 milioane

Cota i s-a dublat după mondiale, acolo unde a fost portarul numărul 1 al Germaniei. A jucat şase meciuri în Africa de Sud în care a avut 22 de intervenţii salvatoare, locul doi după ghanezul Richard Kingston. Mai are contract cu Schalke până în iunie 2012. În decembrie, anul trecut, Manchester United ar fi oferit în jur de 14 milioane pentru un transfer definitiv.

 

Foto: topnews.in

PHILIPP LAHM – Bayern – 28 milioane

Piticul din defensiva bavarezilor (1,70m) a fost una dintre certitudinile naţionalei şi a confirmat şi la mondiale. A jucat şase meciuri şi a avut unul dintre cele mai bune rapoarte dintre pasele date şi cele reuşite, 81%. Cota sa a crescut doar cu câteva milioane de euro între finalul sezonului trecut şi cel actual. United şi Chelsea s-au arătat interesate de sviciile sale fără să existe o sumă vehiculată pentru un eventual transfer.

 

Foto: b92.net

PER MERTESACKER – Werder – 15 milioane

Per a fost unul dintre integraliştii nemţilor la mondiale. Defensiva Panzerelor s-a sprijinit pe uriaşul de 1,98 metri. Chiar şi aşa cota fundaşului de la Bayern este la jumătate faţă de a colegului de la Bayern, Lahm. The Sun îl dădea ca sigur la Arsenal pentru 14 milioane de euro, însă transferul nu s-a mai perfectat.

   

 

Foto: kicker.de

NEVEN SUBOTIC – B Dortmunt – 15 milioane

Este unul dintre controversaţii primului 11 din Bundesliga. Armin Veh, antrenorul lui Hamburg îl vedea în locul său Joris Mathijsen, însă apărătorul de 30 de ani al lui Hamburg este cotat la doar 9 milioane de euro chiar dacă a fost titular în naţionala Olandei, finalista Mondialelor. Subotic a câştigat mult la coeficientul cotei datorită vârstei, care este unul dintre factorii importanţi luaţi în calcul de realizatori topului, transfermarkt.de.

  

Foto: kicker.de

DENIS AOGO – Hamburg – 7 milioane

Încă un contestat în top, fundaşul stânga de 23 de ani Denis Aogo. A câştigat în faţa lui Marcel Jansen de la Borussia Moenchengladbach deoarece acesta din urmă a fost încadrat oficial la mijlocaşi laterali. Aogo a câştigat după un sezon bun la Hamburg, dar şi pentru că pe postul său a fost cea mai slabă concurenţă.

   

Foto: m.blog.hu

BASTIAN SCHWEINSTEIGER – Bayern – 35 milioane

Vedeta lui Bayern a avut un sezon bun a echipa de club, un mondial reuşit şi a câştigat lejer un loc în primii 11 ai Bundesligii. Mai are un sezon de contract cu Bayern şi nu duce lipsă de oferte printre care una concretă: Chelsea Londra, 30 de milioane (Daily Mirror).

    

 

Foto: tz-online.de

ARJEN ROBBEN – Bayern – 40 milioane

Mijlocaşul lui Bayern şi-a câştigat locu tot pe cartea constanţei. Cotat la peste 35 de milioane înainte de startul mondialelelor, Robben a urcat la 40 de milioane mai mult datorită jocului colectiv al Olandei, care a ajuns în finala turneului final din Africa de Sud.

    

 

Foto: tz-online.de

MESUT OZIL – Werder – 27 milioane

Este surpriza de la mijlocul terenului în echipa fantastică din Bundesliga. Cotat la 10 milioane înaintea turenului final, turcul naturalizat neamţ a dat lovitura pe Continentul Negru. Şapte meciuri, un gol şi aproape de trei ori cota de dinaintea competiţiei. Pe el se bat acum numele mari din Anglia. Chelsea şi Real Madrid ar oferi în jur de 30 de milioane (The Times) în timp ce Arsenal ar fi dispusă să ofere 34 de milioane (Daily Star)

 

Foto: sun.co.uk

FRANCK RIBERY – Bayern – 50 milioane

Este numărul 1 al echipei cu’cea mai mare cotă din întreg campioantul german. Dincolo de mondialul ratat, la pachet cu toată naţionala Franţei, Ribery rămâne unul dintre cei mai buni jucători de la mijlocul terenului. Cota sa gigant se sprijină pe evoluţiile de excepţie din sezonul trecut, pe vârsta încă bună a lui Ribery (27 de ani), darşi pe oferte de 47 de milioane de euro înaintate de Manchester United sau Real Madrid.

   

Foto: mylot.com

THOMAS MULLER – Bayern – 23 milioane

Puştiul din atacul lui Bayern este Supermanul selecţionatei. Înainte de mondiale era cotat la 1,5 milioane şi nu i se dădeau şanse la vreun meci ca titular în Africa de Sud. Turneul final l-a ridicat până la cer. A jucat 6 meciuri, a dat 5 goluri, a câştigat titlul de golgeter al turneului, a fost declarat cel mai bun tânăr al competiţiei. Suficient cât să valoreze cu 1500% mai mult decât cu o lună în urmă.

   

Foto: skysports.com

EDIN DZEKO – Wolfsburg – 50 milioane

Al doilea bosniac din top, atacantul lui Wolfsburg a văzut şi el mondialul la televizor. Sezonul de excepţie reuşit la echipa de club l-a scos în faţă. 34 de meciuri şi 22 de goluri în Bundesliga, plus o ofertă ameţitoare, 40 de milioane de euro de la Manchester City (sau Roque Santa Cruz plus bani) i-au ridicat cota de 4 ori şi astfel i-a luat faţa lui Mario Gomez de la Bayern (22 de milioane) sau Lukas Podolski (10 milioane).

CONCLUZII:

  • valoare totală de piaţă 290 de milioane de euro (de 10 ori mai mult decât întreg lotul lui StPauli)
  • 5 jucători de la Bayern, 2 de la Werder, unul de la Wolfsburg, Hamburg, Schalke, Dortmunt
  • 7 din cei 11 jucători au evoluat la Mondialul din Africa de Sud
  • 7 nemţi, doi croaţi, un olandez şi un francez sunt cei mai bine cotaţi jucători din Bundesliga
  • Michael Ballack nu a fost inclus în echipa fantastică. A ratat mondialul şi a dat Chelsea pe Leverkusen, iar noua sa cotă de piaţă, 12 milioane de euro nu l-a propulasat printre titularii de la mijlocul terenului

Comenteaza cu Facebook!