Don't Miss

Taxi UBER Alles

By on 7 mai 2015, 11:14


Apropo de interzicerea serviciului Uber in Romania (pentru cine nu stie, genul de taximetrie dar facuta de particulari cu masinile lor). Prevederea legala spune ca „transportul de persoane în România se poate face doar de către șoferii ce au autorizație pentru asta.”

Intrebarea e alta: Cum se face ca taximetristii cu tot felul de autorizatii au o calitate a serviciului mult mai slaba decat cei care nu trebuie sa treaca prin birocratia impusa de zecile de hartii de care ai nevoie pentru a rula in regim de taxi?

Gioarsele de masini cu autorizatii la zi reprezinta cam 99% din taximetele disponibile in Bucuresti. De alte zone nici nu mai amintesc. In concluzie la ce ajuta hartiile in cauza daca experienta calatorului este una execrabila?!? Sau discutam deja despre cine conduce firmele de taxi din Bucuresti si despre orientarea lor doar catre profit?!?

Ca sa intelegeti mai bine cine are interesul, sa zicem doar ca in acest caz parlamentul s-a miscat rapid si a scos o completare la legea 38/2003 in asa fel incat si cei care fac taximetrie in regim Uber sa se incadreze la amenzile cuprinse intre 1000 si 5000 de lei. Asta in conditiile in care alte legi, poate mult mai necesare, zac prin sertare cu anii (probabil pentru ca interesul politic de a scoate bani nu le recomanda ca prioritati).

Comenteaza cu Facebook!

Comenteaza