Don't Miss

Supercalifragilisticexpialidocious

By on 24 martie 2011, 14:34

Foto: zo-au.com

Cei care îşi amintesc musicalul Mary Poppins (1964) probabil că ştiu şi de cântecelul în care apare acest cuvând de 34 de litere. Are şi un înţeles concret, dar rostul lui a fost să uimească, să şocheze şi să atragă în acelaşi timp. Cam ceea ce încearcă majoritatea ziarelor de pe piaţă atunci când se întâmplă ceva deosebit. „Vlă-2-u” în Prosport după o dublă a lui Jean. „În Ghencea, Dumnezeu e director tehnic” în gsp-ul de azi. Prima uimeşte. A doua stârneşte curiozitatea. Niciuna nu are legătură cu Supercalifragilisticexpialidocious.

Titlul din The Sun are însă legătură. „Super Caley Go Ballistic Celtic Are Atrocious” a venit imediat după eliminarea lui Celtic Glasgow din Cupa Scoţiei de mult mai slab cotata Inverness, care juca în acel moment în liga a treia şi avea statut semiprofesionist. Era 8 februarie 2000.

Ruşinea eliminării nu a rămas fără urme. După două zile, managerul John Barnes a fost demis, iar în locul său a fost instalat Kenny Dalglish.

Comenteaza cu Facebook!

One Comment

  1. gery76

    24 martie 2011, 18:01 at 18:01

    De asemenea un titlu de presa care a facut mara valva la vremea sa a fost dupa una din cele mai mari surprize din istoria campionatelor mondiale Anglia -Sua 0-1 la world-cup 1950 din Brazilia meci dupa care un gazetar francez dadea titlul ''Marele gag de la Belo Horizonte''.Tot despre acel meci povestea inegalabilul ''nea Vanea''Chirila ca prietenul sau bun Tassos Verghitsis corespondentul ziarului grecesc ''Proini''din New York de mai multe ori incercase sa telefoneze catre redactia ziarului si sa comunice rezultatul dar de fiecare data centralista -i repeta daca nu cumva este o greseala si il ruga sa mai repete odata.[Tassos Verghitsis bunul amic al lui Ioan Chirila era printre foarte putinii ziaristi care pana in 1970 vazuse toate mondialele pe viu.]

Comenteaza