Don't Miss

Străini în ţara lor

By on 26 iulie 2011, 10:52
Hargreaves

Foto: oddbitsandbobsetc.wordpress.com

Loturile echipelor naţionale se împart în localnici şi stranieri. La fiecare sellecţie, cei de pe urmă se întorc cumva acolo de unde au plecat. Acum sunt mari şi tari, dar revenirea le aduce aminte de iarba netunsă  şi de tribunele cu o mână de spectatori în ele, de meciul de la care a pornit totul, de obicei, printr-o margine de oraş obscur. Acasă. Pentru unii dintre stranieri, selecţia la naţională nu provoacă nicio amintire romantică. Ei, foarte puţini altfel, nu au jucat niciodată acasă.

Owen Hargreaves a debutat la selecţionata Angliei în 2001. Până atunci, englezul născut în Canada nu jucase nicio partidă în Premier League. Abia în 2007 a făcut cunoştinţă cu întrecerea internă a ţării pe care o reprezenta la echipa naţională, odată cu transferul de la Bayern la Manchester United.

Foto: gsp.zing.ro

Prin anii 60, Joe Baker a jucat şi el pentru Anglia fără să fi evoluat măcar un meci în campionatul englez. A ajuns acolo abia la trei ani de la prima selecţie.

Şi românul Ovidiu Burcă are o poveste similară, chiar dacă actualul rapidist a prins la noi doar naţionala de tineret. Burcă a jucat fotbal profesionist  la Emelec (Ecuador), JEF United şi Ventforet Kofu (Japonia) înainte să reprezinte România la selecţionata under 19.

Comenteaza cu Facebook!

4 Comments

 1. ROBBY

  26 iulie 2011, 16:06 at 16:06

  CRED CA SI MAX NICU ERA UN BUN EXEMPLU

 2. DanDavid

  26 iulie 2011, 16:14 at 16:14

  Max e bun si el. Are cateva meciuri la nationala Romaniei si nu a jucat decat in germania la echipele de club

 3. gery76

  26 iulie 2011, 17:34 at 17:34

  Din ce in ce mai multe exemple de acest fel vom gasi in nationala Turciei,unde foarte multi jucatori de origine turca dar nascuti si crescuti in Germania ,desi au jucat la nivel de juniori si tineret pentru Germania ,la varsta senioratului aleg sa evolueze in nationala Turciei cele mai bune exemple fiind Nuri Sahin crescut si dat fotbalului mare de Dortmund acum ajuns la Real,care a ales sa joace pentru Turcia, Ilkay Gundogan nascut la Gelserckinchen ,care a explodat la Nurnberg ,a jucat la tineretul Germaniei dar se pare ca va alege la seniorat Turcia sau fratii Altintop nascuti si crescuti in Germania dar care au ales nationala Turciei.

 4. edu alves

  7 august 2011, 16:35 at 16:35

  un caz interesant il mai reprezinta si cel al fratilor Kevin si Jerome Boateng…ambii au facut junioratul la Hertha Berlin, dar Kevin a ales sa joace pentru Ghana, desi nu jucase nici un minut in campionatul intern, in timp ce Jerome a ales, dupa cum bine se stie, sa reprezinte Mannschafft-ul

Comenteaza