Don't Miss

Simona, mândria și lenea

By on 10 decembrie 2014, 17:26


Ce tari suntem noi, nu-i așa?!? Se umflă inima de mândrie și să pe dinafară ca o sticlă de cola în care tocmai ai băgat un Mentos când puștoaica aia din Constanța, Simona Halep pe numele ei, mai bate vreo vedetă, când mai urcă vreun loc în clasamentul mondial al tenisului profesionist, când mai spune vreun McEnroe că e piesă de piesă în sportul mondial. Ne solidarizăm la victorie mai ceva ca muștele pe căcat.

O considerăm a noastră mai ceva ca pe canapeaua din living, cea pe care am trăit cu pulsul la cote maxime fiecare schimb de mingi. Asta dacă nu cumva eram ocupați să urmărim vreun talent show în care talentul concurentului se referă la statutul său de sărac, abandonat de părinți când era mic sau sodomizat de vreun unchi mai pervers tot prin fragedă pruncie. Asta dacă nu cumva am preluat doar un status de pe Facebook și l-am șeruit cum se cuvine mai departe, ne-am orgasmizat un pic și apoi am dat click mai departe să vedem cum l-a înghițit șarpele pe Paul Rosolie.

Poate că așa e viața.

În fond, până la urmă, puștoaica Simona primește ce merită. Își câștigă banii și punctele pe mușchii ei și, colateral, ne oferă nouă motive de bucurie. Noi ne bucurăm dar primim ce merităm?!? Habar nu am, însă, în schimb, știu că nu oferim ce ar merita. Realitatea arată cam așa:

  • pagina de wikipedia în română a sportivei are 1.706 cuvinte și 30 de linkuri explicative în coadă
  • aceeași pagină, însă în engleză, are 3.591 de cuvinte și 72 de linkuri

Nu abordăm și calitatea informației și limbajul în care este aceasta prezentată ca să nu facem prăpastia și mai mare. Nu, ne referim strict la cantitate, tocmai ca până și cei mai proști dintre noi să priceapă mesajul. Iar acesta este simplu: am rămas o nație pasivă care zace în propria putoare iar damful ei se simte până și prin porii internetului.

Cum să nu fim noi în stare să ne ridicăm de pe closetul zilnic (preferăm să-l considerăm, de fapt, un turn de fildeș al propriei superiorități personale față de tot ce ne înconjoară) și să-i construim fetei ăsteia măcar o pagină de wikipedia pe măsura performanțelor sale?!? Știați, sper, că wikipedia este o „enciclopedia liberă la care poate contribui oricine”, nu-i așa?!?

Așa cum stau lucrurile acum ar trebui să ne fie rușine să mai fluturăm vreun steag tricolor atunci când Simona o să câștige următorul turneu! Iar cazul de față e doar un exemplu care vizează o tipologie care nu are deloc legătură cu Simona Halep sau cu wikipedia!

Simona_Halep

Comenteaza cu Facebook!

Comenteaza