Don't Miss

Scorpion la 45 de ani

By on 9 februarie 2012, 15:39

Foto: eluniversal.com

Rene Higuita este tatăl scorpionului. Nu orice fel de scorpion, ci chiar al lui scorpion-kick, cel mai spectaculos mod de a scoate mingea de pe linia porţii. Columbianul excentric din ziua de azi arată diferit faţă de cel de pe teren. Şi-a făcut câteva operaţii estetice care l-au transformat într-un Casanova reîncarnat! Pentru fotbal nu a avut nevoie de niciun fel de intervenţie artificială. Încă ştie să execute o lovitură a scorpionului atunci când este nevoie!

Higuita a fost invitat într-o emisiune a unui post de televiziune arab care a prezentat reuşita prin care columbianul şi-a câştigat instantaneu faima. Se întâmpla în 1995 în amicalul cu Anglia de pe Wembley. Higuita a respins spectaculos un balon pe care scria gol. Şutul a fost expediat de Jamie Redknapp, fiul actualului manager de la Tottenham, Harry Redknapp, aflat la prima din cele 17 selecţii strânse în tricoul naţionalei.

Higuita nu s-a limitat să depene amintiri. La 45 de ani şi la peste 16 de la prima reprezentaţie, a intrat din nou pe teren şi a arătat tuturor cum se execută corect un scorpion kick!

[tab: SCORPION KICK – 2012]

[tab: LOVITURA ORIGINALĂ (ANGLIA – COLUMBIA, 1995)]

Comenteaza cu Facebook!

2 Comments

  1. gery76

    10 februarie 2012, 06:32 at 06:32

    Ce figura senzationala a fost acest Rene Higuita,mi-aduc aminte la worldcup'90,in meciul 3 din grupe contra R.F.Germania,unde nemtii erau deja calificati in optimi,dupa 4-1 cu Yugoslavia si 5-1 cu Emiratele Unite si chiar nu stiau ce adversar vor avea in optimi,caci in acea grupa Olanda,Irlanda,Anglia si Egiptul erau egale ca puncte si golaveraj,inaintea ultimului meci din respectiva grupa,Beckenbauer -legendarul selectioner al Germaniei a folosit cativa jucatori de rezerva,menajand unii dintre titulari,iar Columbia chiar avea o echipa puternica cu Escobar[Dumnezeu sa-l Ierte],Perea ,fundasul masiv ca un luptator,Jesus Alvarez,Valderrama[ambii cu frizura asemanatoare lui Ruud Gullit],Rincon sau Redin si de aici a iesit un meci superb in care Higuita a incercat permanent sa provoace o eliminare fotbalistilor germani,provoicandu-l mai ales pe Ruddi Voller,celebrul varf german,care la randu-i era o persoana colerica ,iar de aici a iesit un teatru in toata regula,din care dupa golul lui Rincon egalizator  in min.'94 dupa ce Littbarski deschisese scorul in min.89 ,Columbia si mai ales Higuita pareau c-au iesit castigatori,a venit optimea de finala si Higuita a trecut de la sublim la ridicol in meciul cu Camerun,in care ''vulpoiul''Roger Milla''la 38 de ani ,intr-un moment in care pentru a treia-patra-oara incerca sa umileasca varfurile adverse driblandu-i ,Milla l-a anticipat si a semnat calificarea Camerunului pentru un sfert de finala contra Angliei ,care a ramas unul din cele mai frumoase meciuri din istoria mondialelor! 

Comenteaza