Don't Miss

Șase manageri fără viitor. Lista celor care nu rezistă până la vară

By on 12 ianuarie 2013, 12:54


Mou

Foto: REUTERS/Sergio Perez

Meseria de antrenor este una dintre cele mai periculoase din lume. Nu, banca de rezeve nu este Everestul, poate doar cel al așteptărilor președintelui de club. Nu e nici groapa cu lei, poate doar a dorințelor pline de elan are suporterilor. Nu este nici măcar poligonul de tir chiar dacă toți, inclusiv presa, trag din toate pozițiile.

Pericolul vine și din interior și din afară, vin de la jucătorii care se plafonează, de la cei care complotează, de la cei care nu pot sau nu mai vor. Vine de la ghinioanele ultimului minut, vine și de la arbitru, pericolul este peste tot.

Concret, un manager este sclavul clasamentului, iar atunci când câștigă, este sclavul toanelor celor care îl critică pentru felul în care a făcut-o (aloo, nenea Mourinho, autobaza, dom’le, păi se poate așa ceva?!?)

Din aceste motive sau din oricare altele, antrenorii vin și pleacă. În rândurile de mai jos notăm câteva nume care au șanse mari să nu mai prindă vara cu actualele lor echipe.

Comenteaza cu Facebook!

2 Comments

 1. gery76

  13 ianuarie 2013, 04:50 at 04:50

  -Alex,articolul este unul pe care l-am citit pe nerasuflate, incepand cu ,din punctul meu de vedere,mica victimizare a lui Mourinho,un antrenor original,cu calitati indiscutabile,dar care pe zi ce trece devine [pentru mine si cred ca nu numai],extrem de antipatic,injuraturile birjaresti din ultimile meciuri,campuionat+cupa la adresa tuturor,arbitraje,adversari,proprii suporteri,desi culpa propriilor jucatori era evidenta,facandu-l un om detestat si de fosti admiratori.

  -M-am bucurat foarte mult ca l-ai nominalizat pe Marcelo Bielsa,chiar daca la sectiunea disponibilizari,din punctul meu de vedere,evident subiectiv,argentinianul este omul care dupa anii ’90 a incercat sa revitalizeze fotbalul total ofensiv,bazat pe posesie si pe jucatori pentru care mingea nu avea secrete.

  -In preliminariile worldcup 2002,Argentina sub conducerea lui Bielsa ,chiar juca un fotbal superb,”Nebunul”Bielsa alcatuise o trupa de artisti,cu Juan Pablo Sorin,”Piojo” Claudio Lopez,Gabriel Batistutta,Killy Gonzales,Pablo Aimar,Javier Zanetti,Hernan Crespo sau Sebastian Veron si Diego Simeone,echipa ce a defilat in preliminariile Americii de Sud,insa din cauza boemiei in joc si fixatiei pe jocul exclusiv ofensiv,Argentina a clacat tocmai la turneul final,unde a triumfat Brazilia,care paradoxal a jucat un fotbal foarte tacticizat,cu o aparare sigura si contraatacuri bazate pe calitatile fantastice individuale ale lui Ronaldo,Rivaldo si Ronaldinho!

  -Anul trecut Bilbao a jucat un fotbal superb,asemanator cu jocul R.F.Germania la mondialul din ’90 sub conducerea lui Beckenbauer[ la nivel de nationala] si la nivel de club[ pastrand proportiile valorii jucatorilor ]cu Barcelona sub domnia lui Cruijff din anii ’90,in care evoluau virtuozi precum Laudrup,Romario,Bakero,Stoickov sau Amor!

 2. traian

  13 ianuarie 2013, 19:15 at 19:15

  daca s-ar da un premiu pentru cea mai controversata figura din sport murinho ar castiga detasat….DAR,a avut rezultate notabile in curtea oricarui club si asta l-a tinut in top…..dar parerea de rau se inclina spre bilbao….bielsa nu merita ceea ce a patit din partea jucatorilor mai ales dupa un an de exceptie….de la un seon excelent in primera si o finala a europa league bilbao e in deriva…..ar trebuie un shock in curtea bascilor!

Comenteaza