Don't Miss

Rangers în administrare. Au fost disponibilizaţi primii doi jucători

By on 6 martie 2012, 19:44

Foto: thesun.co.uk

Televonela falimentului unuia dintre cluburile mari ale Europei se apropie de final. Deja penalizaţi cu 10 puncte pentru că au intrat în administrare financiară, cei de la Rangers au pierdut şi primii doi jucători. Lista disponibilizărilor ar putea conţine mai bine de 11 fotbalişti cu salarii mari, care vor fi înlocuiţi la prima echipă cu juniori. Este ultima încercare de a salva de la dispariţie o grupare cu 140 de ani de istorie în spate.

Goian şi ai lui au asistat la prima măsură a lichidatorilor Duff & Phelps.  Gregg Wylde şi Mervan Celik au fost declaraţi liberi de contract după ce scoţianul şi suedezul s-au arătat dispuşi să renunţe la salarii şi la compensaţii. Primul are 20 de ani şi este cotat la 2 milioane de euro. Este internaţional scoţian şi poate semna în orice moment cu altă echipă din postura de free-agent, fără ca Rangers să încaseze ceva în contul transferului. Ultima ofertă pe numele său a venit în vară de la Bolton, care era gata să plătească 600.000 de euro. Celik are 21 de ani, este internaţional suedez şi are cam aceeaşi cotă.

Plecările celor doi nu acoperă însă gaura financiară. Rangers are datorii de 90 de milioane de euro şi pierde lunar de două ori mai mult decât produce. Planul agenţiei de administrare este reducerea cheltuielilor cu 1 milion de lire sterline pe lună, dar deocamdată jucătorii nu au acceptat niciunul dintre planurile care vizau reducerile salariale ci doar o reeşalonare a plăţilor.

Foto: www1.skysports.com

Conform legislaţiei în vigoare în Marea Britanie, clubul sau administratorul financiar nu poate reduce salariul niciunui angajat fără acceptul acestuia, în perioada contractului. Deocamdată cei de la Rangers caută să vândă din jucători prin campionatele în care perioadele de transferuri nu s-au încheiat încă, iar fostul director executiv a înfiinţat un comitet de preluare care caută o nouă sursă de finanţare. Eventualii noi patroni vor veni la Rangers abia după ce clubul va fi repus pe linia de plutire, aşa că nu vor fi obligaţi să preia decât pasivul actual nu şi unul care se acumulează de acum înainte.

În acest moment, Glasgow Rangers este pe locul 2 în Scoţia, la 21 de puncte de liderul Celtic şi la doar 3 de principala urmăritoare, Motherwell.

Comenteaza cu Facebook!

3 Comments

 1. Biletul zilei

  6 martie 2012, 21:54 at 21:54

  Nu trece nimic peste Celtic 🙂 dar totusi si Rangers sunt mereu favoriti in ponturi pentru biletul zilei !

 2. gery76

  6 martie 2012, 22:31 at 22:31

  De foarte multi ani acest club devenise un cimitir al elefantilor,ma mir cum pana acum organele fiscale din Scotia au tolerat acet trist lucru.

  -Glasgow Rangers platea salarii de ordinul sutelor de mii sau milioanelor de Lire,iar performantele internationale erau catastrofale,de genul 1-4 acasa cu Unirea Urziceni[ tot respectul pentru Dan Petrescu si ca fotbalist si ca antrenor],echipa ce nu mai exista,Rangers a ajuns echipa cea mai dorita la tragerea la sorti de majoritatea echipelor considerate cu a doua sansa,n-a mai crescut jucatori de perspectiva,au facut erou din Weir ,titular la 41 de ani ,dar care sincer sa fiu era un jucator sub-mediocru.

  -Celtic ,chiar daca nu lua titluri pe banda rulanta ,juca un fotbal mult mai aproape de ce se joaca in Europa,iar finala din 2003 a Cupei U.e.f.a ,a fost pierduta doar datorita meschinariei fara seaman a lui Mourinho si arbitrajulu ce a tolerat tragerile de timp si simularile incredibile  ale portughezilor de la Porto!

 3. bbau

  7 martie 2012, 15:19 at 15:19

  pacat ca se intamla asa ceva….solutia ar fi un nou sheik…:)

Comenteaza