Don't Miss

Rabona

By on 24 aprilie 2011, 12:27

Foto: blog.ide45.com

Nu e vreo tipă de prin Argentina şi nici vreo nouă prietenă de-a vreunui fotbalist mai mult sau mai puţin celebru. Ce e drept, are legătură şi cu femeile, dar a fost făcută faimoasă de către bărbaţi. De pe terenul de fotbal, acolo unde a şocat încă de la prima apariţie, a trecut uşor în sălile de dans, iar acum e o figură comună pentru orice cuplu care dansează tango.

Se spune că ar fi fost inventată de Giovanni Roccotelli, dar prima rabona filmată îi aparţine celebrului Pele. Pe vremea aia nici nu se chema aşa.

„Toţi îi spun rabona pentru că l-au văzut  pe Ronaldo şi atât. Pele însă şi-a adus aminte că un italian o executa înaintea lui. Italianul ăla sunt eu!” declara acum câţiva ani Roccotelli „tatăl rabonei”, cu care ar fi uimit publicul prin anii 70, pe vremea când evolua pentru Ascoli. Roccotelli ar fi marcat de două ori prin rabona chiar şi într-un stagiu de pregătire al naţionalei italiene, condusă de pe margine de celebrul Bearzot.

De atunci şi până în prezent, rabona a devenit o bijuterie degustată de tribune şi filmată din toate unghiurile. Zeci de fotbalişti au marcat prin rabona, iar printre ei sunt şi câţiva români.

Comenteaza cu Facebook!

2 Comments

 1. gery76

  24 aprilie 2011, 17:51 at 17:51

  Golul de pe locul 2 al lui Vasqez de la Goteborg este exceptional!

  Din primul calup mi-a placut cel al lui Zlatan Ibrahimovic mai ales ca l-am vazut in direct la euro2004 in meciul contra Italiei in minutul 90 ,iar cel al lui Del Pierro din finala cu Dortmund a marit suspansul finalei ,reducand scorul la 1-2 dar a intrat Ricken,a marcat si nemtii favoritii mei au castigat cu 3-1finala de la Munchen 1997.

 2. microbist inversunat

  16 octombrie 2011, 03:24 at 03:24

  Felicitari pentru articolele superbe, dar te rog scoate primul videoclip, rabona este prezentata doar in al doilea videoclip. Aceea este rabona, cele de sus sunt doar goluri cu calcaiul. Tine-o tot asa cu articolele si daca iti permite timpul pune mai multe! Cheers!

Comenteaza