Don't Miss

Polonia-Grecia 1-1

By on 9 iunie 2012, 12:52
UEFA_Euro_2012_logo.svg

Foto: en.wikipedia.org

Meciul de deschidere de la Euro a avut tot ce îi trebuie şi a demonstrat de ce, uneori, startul turneului continental îl surclasează pe cel mondial. La început, Polonia şi-a făcut de cap cu adversara. A driblat, a pasat, a centrat şi a marcat. Grecia a rămas în 10 oameni şi abia apoi a început să joace fotbal. Un fotbal al veteranilor cu bătrânii Katsouranis şi Karagounis în prim plan. S-a terminat la egalitate nu doar pe tabelă ci şi pe teren, acolo unde Szczesny a fost eliminat de la polonezi.

Posesia şi ocaziile nu înseamnă neapărat şi victorie. Ne-a arătat-o din plin Barcelona în Liga Campionilor iar acum Polonia în primul meci de la Euro. Se conturează un nou tiki-taka. Unul care nu e deloc despre pase şi posesie şi sufocare a adversarilor.

Revenim la meciul de la Varşovia. Gazdele au marcat un gol din 17 şuturi la poartă, grecii tot unul din 8 încercări. Polonezii au dominat şi au încheiat meciul cu 54% posesie, au fost mai precisi în distribuţia mingilor pe teren (84%) dar şi mai agresivi: 23 de faulturi şi 24 de tacklinguri.

Grecii au jucat cu vârful împins pe linia fundaşilor adverşi, au dominat jocul aerian şi au avut în Katsouranis cel mai bun om de pe teren.

polonia grecia

Foto: whosocred.com

 

*statistica de pe whoscored.com

Comenteaza cu Facebook!

3 Comments

 1. rominho

  9 iunie 2012, 13:59 at 13:59

  Polonia a dezamagit si a avut noroc ca a scos un pct. in meciul cu Grecia. Inainte de fluierul de start , puteam paria pe o victorie clara a gazdelor, dar Grecia a surprins din nou.

 2. rominho

  9 iunie 2012, 14:00 at 14:00

  Polonia daca continua cu acest joc ineficient,
  bazat exclusiv pe Lewandowski, poate genera un soc
  pentru fanii polonezi care au pretentii mari de la echipa
  lor.

 3. gery76

  9 iunie 2012, 14:57 at 14:57

  -Aici s-a vazut,lipsa totala de anvergura a nationalei Poloniei,o echipa cu potential,insa total lipsita de grandoarea specifica marilor echipe.
  -O mare vina a avut si Zmuda,un fotbalist urias ,poate cel mai mare alaturi de Lato,Deyna sau Boniek,insa partitura tactica a fost dezastruoasa,o echipa precum Grecia,condusa si cu om in minus gratuit,nu trebuia iertata niciodata,a fost exclusiv esecul antrenorului!

Comenteaza