Don't Miss

Platini şi europenele în 12 ţări

By on 30 iunie 2012, 17:56
Foto: uefa.com

Turneele finale, fie ele europene sau mondiale, au pornit la drum cu o ţară gazdă şi mai multe stadioane. Au ajuns să fie organizate şi în duet, cazul Polonia-Ucraina dar planurile de viitor par să schimbe tiparul competiţiei. Cel puţin pentru cea mai tare competiţie de naţionale de pe continent, Platini are un gând revoluţionar!

În loc de o ţară organizatoare, mai multe. Cât de multe? Fie şi 12-13. Practic, ediţia din 2020 va fi gândită ca un turneu final cross-country prin Europa, iar cele care vor găzdui meciurile vor fi oraşele şi nu ţările.

Proiectul, deocamdată futurist, va fi luat în discuţie cu maximă seriozitate. Costurile echipelor implicate nu contează prea mult, dar ce ne facem cu fanii?

„Vor folosi zborurile low-cost” a replicat Platini!

Dacă vreodată va fi adoptat un asemenea sistem, durata de desfăşurare a competiţiei va fi sensibil mai mare pentru a permite marile migraţii ale suporterilor de la Paris la Viena sau de la Roma la Istanbul.

Deocamdată, în cursa pentru Euro 2020 s-au înscris Turcia, Scoţia-Itlanda şi Ţara Galilor, candidatură comună şi perechea Azerbaidjan Georgia. Decizia privind modul de organizare a întrecerii de peste opt ani va fi luată la întâlnirea boardului UEFA din ianuarie 2013, iar atribuirea dreptului de organizare se va decide până cel târziu în ianuarie 2014.

Comenteaza cu Facebook!

3 Comments

 1. alen

  2 iulie 2012, 20:09 at 20:09

  turneul din 2020 va fi cel mai probabil in Turcia. Nu stiu de unde ideea asta cu meciul si tara. Si cum adica sa se mareasca durata competitiei? Din 2016 oricum turneul va avea 24 de echipe si o luna intreaga ca durata. Cat sa mai mareasca?

 2. cotos

  3 iulie 2012, 09:35 at 09:35

  Fereasca domnul de asa cv..Ar strica tot ce inseamna CE…Trebuie sa ramana o singura tara organizatoare..Asa e normal..Sper sa nu ii reuseasca planul..

 3. alen

  3 iulie 2012, 14:08 at 14:08

  nu se va ajunge la solutia asta fantezista niciodata. Chiar si varianta cu 3 tari e greu acceptabila. Ideea e mobilizezi tara respectiva de la vladica la opinca pentru organizarea campionatului. Investitiile in stadioane, in infrastructura, capacitati hoteliere pot sa ajunga si la zeci de miliarde de euro. Daca o tara primeste 5-6 meciuri de ce si-ar mai da silinta? Daca nu sunt investitii nu sunt contracte, daca nu sunt contracte nu e interes. Plus ca o parte din tarile gazde nu se vor califica ceea ce va reduce interesul.

Comenteaza