Don't Miss

Pep versus Tito. Una sau două Barcelone?

By on 21 octombrie 2012, 10:24
Foto: REUTERS/Felix Ordonez

A schimbat fotbalul din temelii în doar patru ani. A câştigat mai multe trofee decât oricare alt antrenor şi apoi a lăsat locul liber. Moştenirea lui Guardiola este cel puţin la fel de relevantă ca cea lăsată de Cruijff. A venit apoi rândul secundului Tito Vilanova să preia ştafeta iar dezbaterea pe care o propun aici este una simplă: s-a schimbat în vreun fel jocul Barcelonei sau noul tehnician aplică la sânge lecţiile profesorului Pep?

Fără înfrângere în campionat după opt etape şi la mare distanţă deja de rivala Real. Este un început promiţător pentru noua squadra catalană, din vară aflată sub un nou antrenor.

Performanţele par să meargă pe aceeaşi linie dar vin ele pe mâna aceluiaşi sistem pe care fostul tehnician l-a aplicat cu succes sau Vilanova a impus ceva şi din propria viziune de joc?

Cum s-a schimbat Barcelona din 15 iunie şi până acum?

Vă aştept cu idei şi observaţii la secţiunea comentarii. În câteva zile, urmează un articol pe această temă.

Comenteaza cu Facebook!

2 Comments

 1. Pep

  21 octombrie 2012, 17:28 at 17:28

  1. Promovatul tinerilor de la echipa a doua.

  Pedro, Busquets, Thiago, Tello, Cuenca, Montoya – toti au fost promovati de Guardiola. Pe primii doi putem spune ca i-a inventat; in sezonul 2007-08 au colaborat la echipa a doua, din liga a treia… doi ani mai tarziu: titulari in finala campionatului mondial si castigatori ai tuturor competitiilor la nivel de club.

  2. Apararea.

  Pep a castigat finala CL din 2009 cu Yaya Toure fundas central iar pe cea din 2011 cu Mascherano fundas central. Echipa se descurca mai bine pe faza de aparare chiar si atunci cand juca 3-4-3.
  Ma intorc la primul punct… Tito l-a preferat si in meciul cu Depor pe Adriano (dupa eliminarea lui Mascherano).

  3. In acest moment, nu stim echipa Barcelonei, nu stim un prim 11… Pep a avut aceasta problema in ultimul sezon. Daca ne uitam la sezoanele 2008-09, 2009-10 si 2010-11, echipele se cam stiu pe dinafara:

  – Valdes – Abidal, Puyol, Pique/Marquez, Alves – Busquets/Yaya, Xavi, Iniesta – Messi, Henry, Eto’o
  – Valdes – Abidal, Puyol, Pique, Alves – Busquets/Yaya, Xavi, Iniesta – Pedro, Messi, Ibrahimovic
  – Valdes – Abidal, Puyol, Pique, Alves – Busquets, Xavi, Iniesta – Villa, Messi, Pedro.

  Daca isi vor rezolva aceasta problema, pare ca se formeaza o echipa de baza, o echipa de 12-13 jucatori, lucrurile o sa mearga cat se poate de bine.
  Valdes – Jordi Alba – Puyol/Mascherano – Pique – Montoya – Busquets – Xavi – Iniesta – Pedro – Messi – Cesc / Villa

  Probabil pare ciudata prezenta lui Montoya, insa oficialii clubului se pare ca au facut o greseala prin netransferarea lui Alves la PSG.

 2. gery76

  23 octombrie 2012, 02:34 at 02:34

  Poate Tito Vilanova este mai aplicat,insa n-are nici pe departe charisma lui Pep Guardiola,asta o spune un mare fan Bayern Munchen,deci nu un super cunoscator al ”intestinelor” Barcei.
  -Mie nu-mi place Montoya de nci o culoare,am vazut un vole in transversala cu Real ,insa in rest mi se pare slabut.
  -Tello,de asemenea mi-este extrem de antipatic,da mingea pe langa fundas si fuge,fuge,fuge……….,nimic concretizari
  -Totusi ,parca sub Pep ,la Barcelona ,n-am vazut atatea reprosuri adresate unul altuia intre proprii jucatori cum am vazut in acesr inceput de sezon sub Tito Villanova.

Comenteaza