Don't Miss

Owen, final de carieră

By on 19 martie 2013, 19:03
Foto: wacadaraha.com

Foto: wacadaraha.com

Fiul lui Terry Owen, legenda lui Chester City, a dus fotbalul mai departe. Micuţul Michael a fost superstarul englez de la care toată lumea aştepta să facă ce a reuşit doar generaţia din 66.

În primii 8 ani de carieră a pornit ca din puşcă şi nu a încetat să alerge. A luat Balonul de Aur în 2001, a fost cel mai tânăr debutant şi marcator la naţională. E singurul şi acum din istoria Angliei care a marcat la 4 turnee finale (CM 1998, Euro 2000, CM 2002 şi Euro 2004).

În 2004 s-a rupt totul. A ajuns la Real Madrid iar eventuala ascensiune s-a frânt pe banca de rezerve. A fost răscumpărat de Newcastle. A început bine dar problemele de sănătate l-au scos din rândul jucătorilor cu aport consistent la reuşitele sezonului.

Owen este fotbalistul de la care s-a ajuns AICI. Concret, cluburile primesc compensaţii pentru jucătorii folosiţi la naţionale şi sunt despăgubite atunci când vedetele lor li se accidentează pe la turneele finale. Cazul lui Owen (Newcastle a primit 10 milioane despăgubire de la FIFA după ce jucătorul s-a accidentat la CM 2006 şi a lipsit un sezon de pe teren) a reglementat o situaţie care se rezolva până atunci la mica înţelegere.

Ultimii 4 ani au fost de coşmar pentru jucător. A petrecut trei sezoane la United, s-a accidentat la fel de des şi a prins echipa doar ca rezervă. N-a avut mai mult noroc nici după ce a ajuns la Stoke. A jucat doar 6 meciuri în acest sezon.

Acum a anunţat că se retrage. Anunţul a fost postat pe Twitter (acolo unde, acum un an, cerea produse gratis pentru îngrijire personală) şi pe site-ul personal.

O carieră care a început impresionant s-a încheiat trist şi a lăsat în urmă un fotbalist cu multe realizări însă toate obţinute în primii ani de fotbal profesionist.

Comenteaza cu Facebook!

2 Comments

  1. gery76

    20 martie 2013, 05:15 at 05:15

    De peste 30 de ani de cand ma uit la fotbal aproape zi de zi,mi-am format ideea ca Michael Owen a fost intre primii 3 fotbalisti din istoria recenta a Angliei[ ba chiar inclin sa cred ca Owen a fost intre cei mai buni 10 fotbalisti din istoria Angliei,alaturi de Tommy Lawton,Billy Wright,Stanley Matthews,Bobby Charlton,Bobby Moore,Gordon Banks,Crhis Waddle,Paul Gascoigne si Gary Lineker!!!

  2. budur petru

    20 martie 2013, 22:37 at 22:37

    pacat de accidentari.si cred ca nu trebuia sa plece de la Liverpool

Comenteaza