Don't Miss

Olanda-Germania 1-2

By on 14 iunie 2012, 14:31


UEFA_Euro_2012_logo.svg

Foto: en.wikipedia.org

Am aşteptat europenele şi pentru dezamăgirile pe care le aduce. Fiecare turneu final porneşte cu favoritele lui iar unele dintre ele nu confirmă. Scoţia, spre exemplu, părea una dintre formaţiile care urmau să facă o figură frumoasă la CM 1978. Ai lor chiar le-au tipărit timbre în avans cu „Scoţia-Campioană Mondială„. Rezultatul? Insularii au părăsit competiţia încă din grupe. Competiţia din Ucraina şi Polonia pare să-şi fi desemnat deja favorita care nu se ridică la nivelul aşteptărilor.

Olanda a început cu o înfrângere accident în faţa Danemarcei. A urmat o altă înfrângere, de data aceasta mai uşor predictibilă, din moment ce adversara a fost Germania. Zero puncte după două meciuri şi doar matematica îi mai ţine în viaţă pe batavi, dar calificarea adevărată este deja pierdută.

Meciul cu nemţii a fost destul de echilibrat. Posesia a pendulat de partea celor două echipe în timpul partidei, iar la final a fost adjudecată la limită de olandezi. Şuturile la poartă şi cele pe poartă au fost sensibil egale, la fel numărul de ocazii periculoase. Tot la egalitate a fost şi precizia şi fluiditatea paselor, 90% Olanda, 87% Germania. Egalitatea perfectă a fost ilustrată şi de zonele în care s-au disputat baloanele: 46% la centrul terenului, 26% în treimea olandeză şi 27% în cea germană. Eficacitatea a fost cea care a făcut diferenţa. Nemţii au marcat de două ori, olandezii o singură dată.

De Jong (72 pase, 92% acurateţe) şi Sneijder (64/80%) au fost oamenii orchestră de la mijlocul terenului pentru Portocala Mecanică, în timp ce Panzerele au fost dirijate de Schweinsteiger (70 de atingeri de balon, 93% precizie de expediere a paselor).

olanda germania

Foto: whoscored.com

*statistică oferită de whoscored.com

 

Comenteaza cu Facebook!

3 Comments

 1. DeviceBox

  14 iunie 2012, 14:53 at 14:53

  nu sunt fan Massi dar doresc sa spun ca Ronaldo C. este o PAGUBA la Real Madrid … Ajung la concluzia ca Ronaldo este problema mare la Real. in acelasi timp nu inteleg pe ce baze face presa atata propaganda ptr. acest individ si-n acelasi timp nu inteleg cum de antrenorul portugaliei nu-l scoate din teren. Ronaldo nu face NIMIC ptr. banii care-i primeste!!!

 2. rominho

  14 iunie 2012, 14:57 at 14:57

  Germania nu inseamna doar Mario Gomez. Germania este o echipa formidabila. ECHIPA FORMIDABILA.

  • gery76

   14 iunie 2012, 22:38 at 22:38

   -Ma bucur ca mai sunt suporteri si ai Germaniei,intr-o tara in care pentru toata toata lumea fotbalul a inceput cu Ronaldo7 si Messi,Real sau Barca si Spania sau Brazilia si Argentina.
   -Eu sunt fanul echipei nationale a Germaniei din clasa I-a,deci din ’82 de la mondialul spaniol si pot spune cu mandrie ca Germania este autoarea celor mai frumoase meciuri din istoria fotbalului ,fie ca au fost mondiale sau europene,lucru recunoscut de majoritatea jurnalistilor de legenda ai Europei fie ca s-au numit ,Brian Glanville,Jean Philiphe Rethacker si chiar inegalabilul Ioan Chirila[ despre care se stia adversitatea traditionala fata de de fotbalul anglo-saxon,asta nu l-a impiedicat sa scrie un articol minunat despre corida de la Sevilla dintre Germania lui Rummenigge si Franta lui Platini din semifinala worldcup’82 incheiata cu 8-7 pentru Germania Federala dupa penalty-uri si in cartea despre mondial intitulata Espana’82 si in magistrala carte ”Si noi am fost pe Conte Verde”-o radiografie a tuturor mondialelor din 1930 si pana in 1982 ,inclusiv]!

Comenteaza