Don't Miss

Moda a la Campos

By on 7 noiembrie 2011, 14:48

Foto: David Cannon/ALLSPORT

Nu haina îl face pe om. O vorbă care a făcut epocă, un substrat în esenţă adevărat. Mark Twain era însă de altă părere. Oamenii „dezbrăcaţi”, cei goi nu au  niciun fel de influenţă în societate. Nu ştim pe cine a ascultat Jorge Campos pentru că influenţa sa pe teren nu poate fi negată chiar dacă a fost obţinută şi graţie unui stil vestimementar cel puţin insolit.

Cele 129 de selecţii la naţionala Mexicului nu lasă loc de îndoială. Jorge Campos a fost cel mai bun portar din istoria statului central-american. A prins două mondiale, dar niciun contract în Europa.

La fel ca Chilavert sau Rogerio Ceni, Campos s-a remarcat în poartă dar nu a refuzat nici faza de atac. În cei 7 ani petrecuţi la Pumas a marcat de 31 de ori.

Prezenţa pe teren a goalkeeperului mexican nu a rămas neremarcată şi asta nu doar din cauza evoluţiilor. Adeptul culorilor ţipătoare şi al stilului vestimentar provenit de la strămoşii azteci, Campos a afişat cele mai năstruşnice tricouri văzute vreodată la vreun portar în istoria jocului de fotbal!

Comenteaza cu Facebook!

5 Comments

 1. gery76

  7 noiembrie 2011, 19:10 at 19:10

  Mexicanii pe langa fotbalul generos pe care l-au prezentat aproape la fiecare cupa mondiala,inclusiv in 1978 cand au cam fost ciuca batailor,au jucat deschis dar au facut si furori cu frizurile extravagante si cu mana tinuta la piept tot atunci in '78!

  Mexicanii cred ca mai detin o ''performanta'' aceea ca dintre echipele cu rezultate bune la worldcup,au prezentat din postura de titulari ,2 dintre cei mai scunzi portari care au aparat la mondiale este vorba de Jorge Campos[ bine cunoscut] 1,73m si Oscar Perez [cel cu cioc si chelie]1,71,iar lotul mexican a fost mereu cu media de inaltinme printre cele mai scazute la mare lupta cu nationalele asiatice!

 2. E.B.

  8 noiembrie 2011, 03:07 at 03:07

  Carbajal a fost "cel mai cel" între portarii mexicani. 5 turnee finale mondiale, din 52 pînă-n 66 … wtf?!?

  • gery76

   8 noiembrie 2011, 04:52 at 04:52

   Carbajal era un ''urias''pe langa Campos si Perez,avea in jur de 1,80,este un recordman intr-adevar,5 turnee finale'50,'54'58'62'66 ,din pacate pentru el, Mexicul era atunci un etern outsider,abia dupa organizarea worldcup'70 Mexicul a trecut de grupe,prima trupa cu adevarat puternica fiind in '86 cu Negrette[ ce gol le-a tras bulgarilor in optimi din semi-foarfeca de la 17-18m!,Larios-portarul[avea ceva origini asiatice caci prea semana a coreean],Servin un fundas lateral extrem de ofensiv ca si Amador, Javier Aguirre un fotbalist cerebral dar cam dur ,eliminat daca nu ma insel dupa un fault extrem de violent asupra lui Matthaus in sferturi si ulterior ajuns selectionerul Mexicului dar si un antrenor respectat in Spania si marea deziluzie a Mexicului atunci in '86 Hugo Sanchez -golgheterul lui Real Madrid cel care a ratat si un penalty in grupe impotriva Paraguayului ,sper ca nu ma insel in ultimele minute .

   Fondatorul acelei echipe superbe era Bora Milutinovic ,sarbul care a revolutionat fotbalul si in Costa Rica-optimi in '90 la mondiale cu Medford,Canejo portarul nr1 al mondialului,Jara,Marchena si Cayasso, optimi cu S.U.A in'94 cu Balboa,Meola,Lalas, John Harkes,Eric Wynalda sau Thomas Dooley campion al Germaniei cu Kaiserslautern,in '98 cu Nigeria lui Jay-Jay Ockocha,Uche,Finidi,Kanu,Oliseh sau Babangida ,precum si calificarea istorica a Chinei la worldcup2002!

 3. E.B.

  8 noiembrie 2011, 12:22 at 12:22

  Cît despre Campos şi culorile lui vii, strălucitoare, nu cred că e numai modă şi dorinţa de a epata. Se ştie că în situaţii de 1 la 1 cu portarul, dacă acesta poartă un tricou viu, sau fosforescent, atacantul are mai degrabă tendinţa de a-şi fixa privirea (şi ţinta şutului) pe tricou. Dacă tricoul e cenuşiu, în culori închise, atunci atacantul are mai multă "libertate" de mişcare …

  • gery76

   8 noiembrie 2011, 19:22 at 19:22

   Probabil culoarea fosforescenta l-a derutat si pe Oliver Bierhoff in meciul Germania-Mexic 2-1 in optimi la worldcup'98 ,caci a ratat intr-un mod incredibil la una din faze chiar de la 2 metri a reluat mingea cu capul in bara transversala,tot in acel meci meci Campos avand una dintre cele mai frumoase parade ale mondialului la un sut senzational din afara careului al germanilor.

   Campos portarul si Luis Hernandez varful ce aducea ca aspect fizic si joc cu mai celebrul Caniggia,au fost atuurile Mexicului in 98,echipa ce a jucat un fotbal foarte frumos si ofensiv,iar pe langa acestia 2 mai era si celebrul dribling cu mingea intre picioare al excentricului si tehnicului Chautemoc Blanco-''fotbalistul fara gat''!

Comenteaza