Don't Miss

Miccoli. Cel mai trist gol din lume

By on 22 aprilie 2011, 11:53

Foto: sportinglife.com

Fabrizio Miccoli s-a născut acum 31 de ani în Nardo, un orăşel de 30.000 de suflete din provincia Lecce. A crescut cu gândul la fotbal la umbra stadionului Via del Mare, acolo unde a mers meci de meci să-şi încurajeze favoriţii. Miccoli este un fotbalist născut dintr-un suporter cu inimă mare. Un suporter ajuns fotbalist, unul care n-a uitat cine sunt cei pentru care a cântat şi a strigat în copilărie chiar dacă de jucat a făcut-o pentru Juve, Fiorentina sau Palermo.

Foto: Tullio M. Puglia/Getty Images

Un şut din lovitură liberă, bine plasat la încheietura barelor. Portarul nu are replică. Gooooooooool Micoli. Fotbalistul lui Palermo pare însă dărmat. Undeva, în sufletul lui, şi-ar fi dorit ca mingea să treacă peste poartă. Nu simte nicio plăcere să marcheze tocmai în poarta lui Lecce, echipa care ocupă un loc atât de special în sufletul lui.

Ne-am obişnuit cu absenţa bucuriei după marcarea vreunui gol. Exemplul cel mai apropiat: Claudiu Niculescu după reuşitele contra lui Dinamo, fosta sa formaţie.

Foto: AP Photo/Alessandro Fucarini

Tristeţea lui Miccoli depăşeşte standardul unei feţe impasibile. Felicitările colegilor de după meci par, mai degrabă, o palidă consolare pentru micuţul atacant. Miccoli plânge. Plânge pe teren. Plânge în drum spre vestiare. Noroc că a marcat în ultimul minut de prelungire al primei reprize aşa că nu şi-a prea împărţit lacrimile cu tribuna.

Le-a împărţit cu ceilalţi jucători ai lui Palermo, la vestiare. Nimeni nu l-a putut consola. Cele 15 minute de pauză nu au fost suficiente. Delio Rossi a fost nevoit să îl lase la cabine. Miccoli pur şi simplu nu şi-a putut reveni.

A fost cel mai trist gol din cele peste o sută ale carierei sale. Probabil, cel mai trist gol din lume.

Comenteaza cu Facebook!

2 Comments

 1. gery76

  22 aprilie 2011, 15:04 at 15:04

  Fotbalist cu centru de greutate foarte jos,solid pe picioare si cu o tehnica de manual,Miccoli este si un caracter deosebit.

  Desi in Italia a fost comparat ba cu Romario ,ba cu Maradona,nu a fost totusi un atacant pur-sange ca Romario,iar cu Maradona din punctul meu de vedere nu-l putem compara nici pe Messi[doar daca va face cel putin doua mondiale memorabile ceea ce este f. dificil],singurii care doar se pot apropia all-time de Diego fiind dupa parerea mea Di Steffano, Pele,Cruijff si Zizou ca joc si factori decisivi pentru echipele lor nationale si de club.

  Miccoli din punctul meu de vedere se apropie mai mult de Thomas Haessler ca fizic [exact aceeasi inaltime], stil de joc[ foarte tehnici] si ca mod de executare al loviturilor libere[ ambii impecabili]. Singura deosebire intre ei ar fi aceea ca Miccoli este un jucator mult mai individualist[ cel putin in perioada de glorie],in schimb Haessler desi extrem de tehnic era foarte altruist.

 2. razvan

  23 aprilie 2011, 13:06 at 13:06

  trist.. nu stiu ce a fost in sufletul lui dar multi care fac treaba asta sunt prefacuti si o fac mai mult din respect pentru fosta echipa. Insa la Miccoli se vede cum e rupt

Comenteaza