Don't Miss

Messi se retrage în cinci ani. Barca pune punct vremurilor bune

By on 12 aprilie 2012, 12:51

Foto: en.wikipedia.com

Îl ştim pe năstruşnicul Pele. A jucat cel mai frumos fotbal al vremurilor sale şi apoi a devenit profet. A doua meserie i se potriveşte la perfecţie, cu condiţia ca nimeni să nu urmărească rezultatul predicţiilor ci doar să se simtă bine atunci când le aude. Pele nu este singurul care se avântă în afirmaţii spectaculoase. Tot prin vecini, Andres Sanches propune pentru viitorul apropiat o ipoteză şoc: Messi va spune adio fotbalului mult mai curând decât s-ar aştepta oricine, iar Barcelona se va scufunda în anonimat.

Sanches este preşedintele confederaţiei braziliene de fotbal, şi practic, o voce autorizată în domeniu. Vorbele sale ar trebui să aibă fundament pe care să se întemeieze şi o raţiune pentru care nu rămân doar opinii personale.

„Treaba cu Barcelona care are o şcoală de fotbal acolo unde toţi sunt antrenaţi după stilul echipei mari este o prostie. Ce se va alege peste cinci-şase ani? Nimic! Este doar o fază. Peste cinci-şase ani nu vor mai fi Xavi, Iniesta sau Messi, după cum toţi cei din prezent vor fi deja prea bătrâni sau aproape de retragere.” Este declaraţia şoc a lui Sanches pentru TV Gazeta.

De unde vine însă convingerea brazilianului că viitorul nu aduce lucruri bune pentru catalani? „Am văzut echipa sub 17 ani a Barcelonei. Nu joacă nimic din ceea ce s-ar presupune că trebuie să joace. Nu are nimic din imaginea imprimată seniorilor de Guardioala. Au pierdut cu 2-0 în faţa lui Corinthians într-un meci în care nu au arătat mare lucru.”

Sigur, viitorul va cerne printre profeţii şi profeţii, asta dacă îşi va mai aduce aminte cineva peste cinci sau şase ani de vorbele lui Andres Sanches

 

 

Comenteaza cu Facebook!

3 Comments

 1. Nikos

  12 aprilie 2012, 15:55 at 15:55

  Aberatii…Da unde scrie ca Messi se va retrage in 5 ani? Nu vad nicaieri in declaratia lui Sanchez asta, zice doar ca multi din jucatorii de azi vor fi retrasi sau prea batrani. E luata din context chestia asta.Poate mister Sanchez uita ca Messi are doar 24 de ani acuma, peste 5 ani ar avea 29! Nu cred ca se retrage Messi asa curand. Cat despre academia Barcelonei, o duce bine, sa nu uitam de meciul din Champions League de anul acesta cu BATE Borisov 4-0 in care Barca a trimis echipa a doua cu foarte multi tineri in primul 11. Eu zic ca Barcelona are de unde.Sa nu se mai ingrijoreze altii de Messi, probabil ca strugurii sunt acri prin Brazilia de ies la rampa cu afirmatii de genu asta.Apropo nu sunt nici fan Barca si nici fan Messi, din contra simpatizez cu Real Madrid dar cand vad declaratii de genu asta…

 2. gery76

  12 aprilie 2012, 16:13 at 16:13

   Brazilienii sunt intr-unul din cele mai proaste momente din istoria lor fotbalistica,trec printr-un vid de mari fotbalisti,cum nu cred ca a mai existat in Tara Cafelei.-Cu doi ani inaintea mondialului organizat chiar de ei,Brazilia nu va porni cu prima sansa la castigarea trofeului,momentan Spania,Germania si Olanda ,sunt mult peste ei si ca valoare si in primul rand ca omogenitate,brazilienii se agata prea mult de speranta Neymar,un fotbalist care din punctul meu de vedere nu va face fata la marile echipe europene,iar cu alde Robinho[ un circar pentru mine ,o eterna dezamagire si la Real si la Milan],Brazilia nu va lua niciodata titlul mondial!

 3. Ferdininho

  13 aprilie 2012, 14:19 at 14:19

  Omul doar facea o afirmatie care mai mult suna a dezamagire decat ironie, probabil asistand la meciul respectiv isi inchipuia ca echipa de cadeti a Barcei ar trebuie sa aiba ceva din stralucirea echipei actuale de seniori dar se pare ca nu au. Din cate stiu Neymar a fost deja cumparat de Barca (15 mil platiti in avans) dar va fi transferat efectiv dupa mondialul din Brazilia. Probabil cei de la Barca au luat deja in considerare ca Messi va fi in scadere de forma, fapt absolut normal la toti marii jucatori si au preferat sa-si asigure din timp transferul unui alt play-maker.

Comenteaza