Don't Miss

Maradona şi călăul catalanilor

By on 13 aprilie 2012, 09:01

Foto: instinto-deportivo.blogspot.com

Am rămas cu imaginea unui pitic îndesat care mai şi priza sau îşi injecta în venă. Maradona la 22 de ani avea însă plete şi chef de alergat. Rupea orice defensivă aşa că este de înţeles ura viscerală a fundaşilor atunci când argentinianul le apărea în faţă. Specialistul în calmat jucătorii creativi purta, pe atunci, un nume basc. Andoni Goikoetxea i-a arătat lui Maradona ce înseamnă tackling-ul pe la spate direct pe gleznă. A fost unul dintre cele mai dure momente din istoria fotbalului.

Maradona ar fi trebuit să se păzească. Bernd Schuster o păţise înaintea sa. Andoni Goikoetxea i-a distrus genunchiul tot într-un Barca-Bilbao iar neamţul nu şi-a mai revenit cu adevărat după acel fault.

Goikoetxea nu a l-a ratat nici pe Maradona. Era 24 septembrie 1983, iar intrarea fundaşului basc s-a lăsat cu 3 luni de pauză pentru jucătorul Barcelonei. Diego nu a rămas dator. La finala Cupei Regelui din acel an a iniţiat o încăierare la care au participat toţi jucătorii aflaţi pe teren.

Legenda spune că Andoni a păstrat gheata cu care a băgat alunecarea kamikaze. O are acasă într-un bol de sticlă! Maradona a trecut peste momentul dificil. Pentru el destinul a rezervat o glorie pe care niciun tackling ucigaş n-a putut-o împiedica!

httpv://youtu.be/N8_JYHtvTS8

Comenteaza cu Facebook!

One Comment

  1. gery76

    13 aprilie 2012, 15:36 at 15:36

    -”Pentru el destinul a rezervat o glorie pe care nici un tackling.ucigas n-a putut-o impiedica”!

    -Excelenta fraza ta Alex,cu aceste cuvinte mi-a mai trecut putin supararea pricinuita de Bayern Munchen miercuri seara.

    -Pentru cei care se mai iluzioneaza ca fotbalul a inceput cu Messi sau Cristiano,le spun doar atat ca Diego era faultat de cate 25-30 de ori pe meci si se intampla ca ”paznicii ”sa nu primeasca nici galben,erau pur si simplu martelati fotbalistii geniali de atunci,acum la 2 atingeri galben ,la a treia eliminare,actualii fotbalisti de top sunt infinit mai protejati decat Diego si compania,daca Messi sau Ronaldo 7 prindeau vreun fundas gen Gentile,Wierchowood,Batista sau Briegel ,care sa-i toace de 30-35 de ori pe meci,va garantez ca si Leo si Cristiano isi scriau de mult memoriile in vreun carucior !

Comenteaza