Don't Miss

Maradona sau Messi?

By on 14 ianuarie 2011, 11:56

Foto: blogs.indiewire.com

Trecut sau prezent? Amintire cu parfum de romantism sau mecanismul perfect ajustat al performanţei. E o alegere dificilă pentru că unităţile de măsură s-au schimbat foarte mult în ultimii 15-20 de ani. Fotbalul se joacă altfel. Tensiunea pare să-i îmbătrânească prematur până şi pe de-alde Bojan, care joacă pentru Barcelona şi merge la grădiniţă în acelaşi timp! Nu mai e loc de ţopăit cu şireturile desfăcute la încălzirea de dinainte de meci. De ce să ţii duble cu capul şi să fugi ca apucatul după minge când meciul încă nu a început? Pur şi simplu, prezentul a şters cu buretele şi a pus altceva în loc. Concentrare, sudoare care curge pe fond nervos, câteva ture serioase, priviri schimbate pe furiş, cutele seriozităţii săpate adânc pe frunte.

Foto: examiner.com

Plăcerea jocului curge şi din talentul lui Messi, iar fotbalul din ziua de azi încântă deopotrivă, chiar dacă a dat romantismul pe cea mai pură formă a profesionalismului sportiv.

Maradona sau Messi? O întrebare la care s-au găsit, paradoxal, foarte multe asemănări şi foarte puţine deosebiri. Amândoi sunt bondoci, au fost vedete la Barcelona, au purtat numărul 10 la naţionala Argentinei, au marcat câte un gol cu mâna (cel al lui Maradona a intrat în legendă, cel al lui Messi l-a copiat perfect şi e pe lista momentelor memorabile din fotbal), au înscris goluri trase la indigo după acţiuni individuale care le-au trădat forţa, talentul şi, cel mai important, o încăpăţânare egoistă pusă în slujba binelui. A binelui în fotbal.

Ceva totuşi îi desparte pe cei doi. Acel ceva este prezentat, într-un mod extrem de sugestiv, de realizatorii clipului de mai jos, sub forma unei concluzii-temă de lucru pentru acasă în cazul mult mai tânărului Messi.

Comenteaza cu Facebook!

8 Comments

 1. daninho

  14 ianuarie 2011, 14:03 at 14:03

  messi

 2. vicentiu

  14 ianuarie 2011, 14:28 at 14:28

  Messi. E inca tanar si a realizat enorm de multe, il va depasi pe Maradona ca performante…

 3. pretorianul

  14 ianuarie 2011, 23:33 at 23:33

  Pt moment nu se poate face o comparatie intre cei doi. Messi mai are multe de aratat, dar il poate depasi pe Maradona, mai ales ca acesta nu mai este selectioner.

 4. gery76

  17 ianuarie 2011, 22:22 at 22:22

  Detasat Maradona!!!

  Cand Maradona facea din Napoli o echipa de top in Italia adversarii lui se numeauGullit,Rijkaard si van Basten la Milan,Matthaus,Brehme si Klinsmann la Inter,iar cand a castigat mondialul de unul singur aproape in 1986 liderii celorlalte echipe de top ale lumii erau Zico,Socrates,Falcao,Careca la brazilieni,Lineker,Hoddle,Waddle sau Butcher la englezi,Scifo,Ceulemans,Vercauteren si Gerets la belgieni Platini,Amoros,Fernandez,Bossis la francezi si Rumenigge,Matthaus,Voeller si Magath la vest-germani.Pana acum Messi de altfel un jucator senzational trebuie sa recunoastem ca in Spania are o concurenta slabuta si este totusi inconjurat de jucatori exceptionali ca Xavi si Iniesta de care Maradona nu prea a avut parte+ca la nationala inca nu a confirmat.

  • Alex Buturugeanu

   18 ianuarie 2011, 11:11 at 11:11

   Interesant punct de vedere. Chiar asa, cine sunt liderii de azi ai adversarelor Argentinei si cati dintre ei au greutatea celor numiti mai sus?

 5. gery76

  18 ianuarie 2011, 19:13 at 19:13

  Mai am o mica problema pentru multa lume care-l acuza pe Maradona ca datorita lui, Messi nu a avut rezultate la nationala[si eu sunt de parere ca Maradona nu poate avea rezultate ca antrenor datorita in primul rand caracterului coleric si greu controlabil]dar vreau sa le spun multora ce rezultate''uriase'' a avut ca antrenor Carlos Bilardo antrenorul Argentinei campioana in '86 si vice '90 dupa retragerea lui Maradona ?……….Aproape zero.Concluzia este simpla :Mult mai importanta a fost prezenta lui Maradona pe teren decat prezenta lui Bilardo pe banca.

 6. Mircea

  9 martie 2012, 16:52 at 16:52

  mda… in prezent messi… in trecut maradona:

  in trecut maradona era numarul 1

  dupa care ronaldinho

  dupa care cristiano ronaldo vs messi…

   maradona era spectaculos 🙂

   

Comenteaza