Don't Miss

Maradona la Napoli

By on 27 februarie 2013, 12:04
Foto: CARLO HERMANN/AFP/Getty Images

Foto: CARLO HERMANN/AFP/Getty Images

Nu s-a transferat din nou lângă Vezuviu. Pur şi simplu a venit să se judece pentru cele 50 de milioane de euro pe care statul italian i le impuntă în contul taxelor şi impozitelor neplătite. Puţin important, treaba lui Maradona cu justiţia.

Ce contează cu adevărat este mişcarea visceral-telurică pe care a provocato Diego după doar 3 ani de absenţă. A revenit la Napoli iar oraşul arăta ca la revoluţie.

Toţi au venit să-şi vadă idolul. Trăiesc cu el pe ascuns, îl venerează fără să-i fi construit biserică, aşa, ca argentinienii şi îl celebrează pe străzi cu o pasiune care pune în umbră orice fel de sărbătoare a procesiunilor catolice.

E şi pe la ei vorba asta: cine nu sare ţine cu Juve! Au sărit cu toţii, inclusiv Maradona. Un zeu bărbos şi proaspăt tătic, călare pe Olimpul său cu balcon şi recepţie la intrare, suveran peste o mare de pelerini dintre care mulţi nu l-au văzut pe teren în viaţa lor ci doar au auzit despre el din poveştile părinţilor.

Aici poate că rezidă amănuntul care face diferenţa măreţiei. Pele, imens, uriaş şi el, n-a stârnit niciodată o astfel de pasiune în rândul celor care l-au plăcut. Maradona, uneori drogat, a înviat şi sufletele moarte pentru fotbal.

 

Comenteaza cu Facebook!

3 Comments

 1. Mircea

  27 februarie 2013, 20:03 at 20:03

  „Pele, imens, uriaş şi el, n-a stârnit niciodată o astfel de pasiune în rândul celor care l-au plăcut.”

  Greşit. probabil că ştii şi tu că Pele a oprit chiar un război. Pentru 48 de ore.

  • Alex Buturugeanu

   27 februarie 2013, 20:07 at 20:07

   E vorba de interesul pe care un fotbalist care si-a incheiat cariera acum 20 de ani il starneste astazi. Pele este foarte iubit dar nu a fost genul care sa incite in felul asta vulcanic. Cam asta incercam sa spun.

 2. gery76

  28 februarie 2013, 03:46 at 03:46

  -Felicitari Alex pentru articol,asa este nimeni niciodata n-a starnit asemenea pasiuni la o distanta atat de mare de la momentul” agatarii ghetelor in cui” si nici nu cred ca se va mai intampla vreodata.
  Maradona a fost ,este si va fi unic din toate punctele de vedere,cu toate pacatele lui ,el va ramane cu adevarat ”Dumnezeul fotbalului”,ce a facut el in proportie de peste 50% singur la nationala Argentinei si la Napoli,ar trebui introdus ca materie de studiu in orice manual despre fotbal !

Comenteaza