Don't Miss

Lucas Barrios. Despre succes şi eşec în Bundesliga

By on 16 februarie 2012, 19:15

Foto: starsport11.blogspot.com

A costat doar patru milioane de euro, iar după evoluţiile din sezonul trecut s-a detaşat clar în ierarhia celor mai inspirate achiziţii din Bundesliga. Paraguayanul îşi savura propriul succes din postura de ţintă a transferurilor pentru toate marile cluburi europene. Chelsea ar fi dat 30 de milioane de euro pe el în vară, dar Borussia nu a dorit să negocieze. Ceea ce trebuia să fie o continuare a drumului către marea performanţă s-a transformat pentru vârful nemţilor într-o potecuţă sinuoasă spre banca de rezerve.

21 de goluri în 41 de meciuri şi titlul cu galben-albaştrii în Germania. O performanţă pe care puţini jucători o reuşesc la 26 de ani, mai ales după un start de carieră deloc clasic. Până în 2009, sud-americanul a vânturat echipele la el acasă, de la Argentinos Juniors la Tigre şi înapoi, de la Temuco la Tiro Federal, de la Cobreloa la Atlas şi apoi la Colo Colo.

A fost pescuit din semi-anonimat de Jurgen Klopp, fabricantul de succese neaşteptate la Dortmund, şi a fost plasat în atacul unei grupări proaspăt renăscută din cenuşa falimentului. Barrios a confirmat şi apoi s-a prăbuşit.

După un 2010/2011 în care a fost titular indiscutabil a urmat Copa America, acolo unde a ajuns cu Paraguayul în finală. O accidentare l-a pus pe butuci şi i-a retezat aripile. S-a întors în Europa şi i-a cedat locul de titular lui Lewandowski, care atât aştepta! Polonezul a marcat 18 goluri în acest sezon dintre care 14 în Bundeliga şi a rămas bătut în cuie în primul unsprezece.

Barrios şi-a revenit după accidentare dar nu şi-a recăpătat şi încrederea. În 2011/2012 a început un singur meci ca titular pentru Borussia, a strâns alte 11 finaluri de partidă şi a marcat până acum un singur gol.

Forma proastă s-a reflectat şi în ofertele sosite la club pe adresa paraguayanului. Borussia s-ar fi mulţumit cu zece milioane dar Fulham a oferit doar vreo şapte-opt.

Viitorul lui Barrios nu este clar. Mai are un an şi jumătate din contractul cu nemţii, dar nu este exclus ca vara să îl prindă în altă parte. Nu la Chelsea, clar. Trenul albastru a plecat demult din gara vârfului de atac sud-american.

Comenteaza cu Facebook!

2 Comments

 1. In spiritul fotbalul

  17 februarie 2012, 21:25 at 21:25

  Lewandowski a jucat extraordinar cat a lipsit Barrios si din aceasta cauza e rezerva, dar mie mi-a placut cum a intrat pe finalurile de meci. In curand o sa fie ajunga in forma si cred ca va fi din nou la inaltime.

 2. gery76

  21 februarie 2012, 07:19 at 07:19

  Barrios este 3 clase peste Lewandowski,fiind decisiv anul trecut in cvintetul decisiv al Borussiei format in opinia mea din Gotze,Kakawa[marea revelatie luat pe nimic,intr-una dintre cele mai mari tunuri financiare,300.000 E],Hummels ,Barrios si Kevin Groskreutz,oricum din punctul meu de vedere un varf mai decisiv decat varful lui Bayern Munchen,marea mea favorita de peste 25 de ani,mult laudatul Mario Gomez ,omul care marcheaza incredibil de des,dar rareori de la o distanta mai mare de 5 metri!

  -Valoarea net supewrioara a lui Barrios fata de Lewandowski s-a vazut si in Liga Campionilor ,unde cu polonezul titular Borussia a facut efectiv de rusine fotbalul german,terminand ultima intr-o grupa absolut accesibila si dovedind ca Bayern Munchen desi traverseaza o perioada mai dificila in ultimul an si jumatate pe plan intern,la noivel international,BAYERN MUNCHEN ESTE NUMARUL 1 DETASAT IN FOTBALUL GERMAN! 

Comenteaza