Don't Miss

Legendele Estului

By on 10 aprilie 2013, 09:48
Foto: gsp.ro

Foto: gsp.ro

Englezii ştiu să centreze mingea ca un covrig, italienii ştiu să închidă jocul de parcă ar fabrica yale elveţiene iar spaniolii obosesc mingea în pase înainte să le cadă primul strop de transpiraţie de pe frunte.

Estul Europei însă e o mică gaură neagră din care uneori mai ies la suprafaţă jucători interesanţi. Campionatul sârbilor nu impresionează prea mult iar meciurile de acolo nu sunt cine ştie ce poveşti de măiestrie pe teren. Totuşi, fotbaliştii din fosta Iugoslavie se vând ca pâinea caldă şi la preţuri care sfidează Liga noastră Întâi.

De ce? Pentru că s-a împământenit ideea că băieţii de pe acolo nu prea dezamăgesc. Ceea ce e chiar aşa.

În paginile care urmează vă prezint câţiva fotbalişti din Est (nu doar iugoslavi) care au reuşit să se impună cu succes în campionatele mari ale lumii şi au lăsat în urmă o dâră de parfum deloc mecanic, un pic oriental, cumva brazilian de artistic şi multe goluri spectaculoase! Sunt mijlocaşi de meserie, coordonatori de joc sau minţi limpezi care văd jocul înainte să se întâmple.

Comenteaza cu Facebook!

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8

6 Comments

 1. barengott

  10 aprilie 2013, 10:31 at 10:31

  stii ce am observat din filmuletul asta cu Hagi? pentru el loviturile libere erau ca si penalty-urile…portarul se putea arunca inainte „la ghici” ca avea mai multe sanse

 2. budur petru

  10 aprilie 2013, 19:45 at 19:45

  Piksi a fost cel mai formidabil jucator

 3. gery76

  11 aprilie 2013, 02:59 at 02:59

  -Recunosc ca fiind mare iubitor al Craiovei,pana prin ’91-’92 nu-l prea simpatizam pe Gica Hagi,desi admiratia mea fata de GENIUL sau era una fantastica,insa cu trecerea anilor trebuie sa recunosc ca acest URIAS fotbalist a dovedit ca talent ca al sau din pacate fotbalul romanesc nu va mai beneficia,pai GICA HAGI a marcat mai multe goluri de senzatie din afara careului de 16m, toate extrem de spectaculoase,decat Dobrin ,Balaci,Ozon sau Lita Dumitru la un loc si aceasta observatie vreau sa nu fie luata ca vreun afront la adresa acestor fotbalsti minunati,dar HAGI A FOST HAGI!!!

 4. gery76

  11 aprilie 2013, 03:24 at 03:24

  -Din spatiul ex-yugoslav cel mai talentat fotbalkist pe care l-am vazut in foarte multele sambete si duminici in care la televiziunea romana n-aveai ce vedea ,in anii ’86’-89,au fost dupa Piksi Stoikovoc,Semir Tuce si Mirko Djurovski ,doi fotbalisti absolut fabulosi cu o tehnica incredibila ,din pacate contemporani cu o generatie de fotbalisti din care faceau parte Robert Prosinecki, Milos Bogdanovic,Predrag Mijatovic, Dejan Savicevic, Sinisa Mihailovic, Zvonimir Boban,Mitar Mrkela,Darko Pancev,fratii Vujovic,Mehmed Bazdarevic,Haris Skoro,Zoran Vulic,Ivan Gudelj,Velimir Zajet,Ivan Radanovic,Aliosa Asanovic,Davor Suker,Drazen Ladic,Mehmed Omerovic,Predrag Spasic,Dragan Stanoikovic,Faruk Hadzibeckic,Robert Jarni,Dragojlub Brnovic,Safet Susic,Zoran Simovic si exemple se mai pot da cu sutele atat de bogata era in fotbalisti scoala yugoslava,ca si in poloisti si baschetbalisti!!!

 5. Mircea

  14 aprilie 2013, 14:07 at 14:07

  Si pe bulgarul Hristo Stoichkov l-as fi bagat in top fara sa stau pe ganduri. A facut legea pe la Nationala si la Barca!

 6. gery76

  20 aprilie 2013, 02:58 at 02:58

  -Special am revazut acest material si nu pot decat sa-i multumesc lui Alex Buturugeanu pentru comentariile extrem de pertinente la adresa lui Gica Hagi,revazand de atatea ori imaginile si tot nu te poti satura de FARMECUL INEGALABIL AL LUI GICA HAGI!!!

Comenteaza