Don't Miss

Klose vrea să joace la mondialele din 2014

By on 2 iulie 2012, 14:28
Foto: en.wikipedia.org

Miro Klose este primul neamţ care îşi trădează specia după eliminarea de la Euro. Nu a întors armele împotriva colegilor ci a revelat un pic din spiritul care i-a deosebit pe fotbaliştii germani, fie ei născuţi şi în Polonia, de restul lumii. De fapt, cam cine se aştepta ca vârful lui Lazio să fi jucat fie şi un minut la acest turneu final? Cine se aştepta ca fotbalistul să joace pentru Lazio, în primul rând?!? Cântecul de lebădă al lui Klose părea mondialul din 2010. Atunci a ratat un record pe ultima sută de metri. Acum îl vrea din nou, iar cei care l-au ascultat cu neîncredere acum doi ani au ceva fiori când află ce obiectiv personal şi-a stabilit.

Mai întâi să vorbim despre trecut. Klose, 2010. A jucat cinci meciuri la mondialele din Africa de Sud şi a marcat de 4 ori. Mai avea nevoie de încă două reuşite pentru cel mai tare record din cariera unui atacant: titlul de golgeter all time al campionatelor mondiale, deocamdată deţinut de brazilianul Ronaldo cu 15 reuşite.

Klose a promis că se întoarce dar…unde să o facă?!? Avea deja 32 de ani şi împărţea prim planul în ofensiva panzerelor cu Thomas Muller, Cacau sau Mario Gomez.

Să vorbim şi despre prezent. Klose 2012. Îl vedea cineva pe teren la Euro? Probabil că rolul de rezervă şi 5 minute de poftă ar fi însemnat, la 34 de ani, maximum posibil pentru Miro pe final de carieră. Între mondial şi european, fotbalistul a ales să lase pe Bayern pentru Lazio, acolo unde a devenit instantaneu vedeta echipei (27 de meciuri, 12 goluri în Serie A). Ce a făcut la turneul final: un meci ca titular iar în celelalte patru a intrat pe parcurs, a marcat un gol iar în semifinala cu Italia, toţi l-ar fi văzut titular, alături de mult mai comodul Gomez.

Au trecut şi europenele. Ce urmează? Klose 2014. Va avea 36 de ani iar acum chiar nimeni nu mai crede că veteranul va mai prinde naţionala. Nimeni nu mai crede că, fie şi să o prindă, selecţionerul de atunci îi va oferi suficient spaţiu cât să marcheze de două ori şi să-şi împlinească visul. Mint. Crede totuşi cineva:

„Am spus aşa. Dacă reuşesc să fac un sezon bun înainte de euro şi un turneu decent nu voi renunţa la cariera profesionistă. Acum singurele mele griji sunt să evit accidentările şi să mă menţin în formă fizică bună. Dacă reuşesc asta atunci nu poate sta nimic între mine şi mondialele din 2014!”

Miroslav Klose nu este o gură spartă a fotbalului. Ba chiar ilustrează mult mai bine ideea de cumpătare nemţească decât mulţi dintre germanii născuţi între graniţe. Klose şi-a stabilit un obiectiv şi e gata să muncească pentru el în loc să se gândească la concurenţa cu Muller sau Gomez, cu Cacau sau Reus sau Podolski sau oricare altul.

Klose este singurul jucător din lume care a marcat 5 sau mai multe goluri la două mondiale consecutive. Klose este singurul jucător din lume care a marcat 4 sau mai multe goluri la trei ediţii ale aceleiaşi competiţii. Dacă va deveni şi regele absolut al marcatorilor vom afla peste doi ani. Cu singuranţă însă, eu nu voi paria împotriva lui, chiar dacă acum doi ani eram tentat să o fac (Klose. Golgeterul mondial)!

Comenteaza cu Facebook!

2 Comments

 1. gery76

  2 iulie 2012, 17:44 at 17:44

  -Desi am criticat neimplicarea sufleteasca totala a multor internationali,Podolski,in primul rand ,Boateng,Khedira sau Ozil,nu acelasi lucru pot sa-l spun si despre Klose,un baiat de o modestie rara si o abnegatie prusaca efectiva[ bine zona Gliwice,Opole sau Gdansk,de unde sunt majoritea nemtilor de origine plona,a fost foarte multa vreme tunut german].
  -Acest international german ,mereu a cantat imnul cu patos,iar cand la club nu marca cu saptamanile,la nationala cum venea cum marca si chiar goluri decisive.
  -Mi-l aduc aminte la worldcup2002 cum a aparut de niciunde si cum marca gol dupa gol in primul meci cu Arabia Saudita,iar urmarea era inevitabilul salt peste cap,ce i-a devenit marca inregistrata.
  -Atacant la 36 de ani ,Germania nu-mi aduc aminte sa mai fi avut vreodata la mondiale,poate cu exceptia lui Fritz Walter in 1958 cand avea 36-37 de ani,insa legenda Walter era mai mult regizor decat atacant de careu.
  -Din ce mi-aduc aminte,cei mai batrani atacanti ai germaniei au fost Uwe Seeler 34 de ani in ’70 si Jurgen Klinsmann 34 de ani in ’98,iar Dieter Hoennes 33-34 de ani rezerva in ’86,deci Miro Klose ar dobora mai multe recorduri prin prezenta sa la worldcup2014 si pentru seriozitatea si ambitia sa ar merita pe deplin!

 2. alen

  2 iulie 2012, 20:02 at 20:02

  atacant exact pe profil german, cu o buna lovitura de cap si foarte eficient

Comenteaza