Don't Miss

Kenny Dalglish, demis de la Liverpool

By on 16 mai 2012, 18:35

Foto: thisislondon.co.uk

Locul 8 în Premier League la final de sezon i-a fost fatal lui Kenny Dalglish. Nici măcar statutul de simbol al cormoranilor, atât ca jucător cât şi ca manager (în primul mandat), nu i-a salvat postul. King Kenny este doar ultimul dintre oficialii lui Liverpool pe care patronul american a decis să-i pună pe liber. Nu a fost nominalizat încă niciun înlocuitor, dar umbra lui Rafa Benitez planează deasupra grupării de pe Merseyside.

Acum câteva zile Dalglish a luat avionul spre America şi s-a întâlnit personal cu patronul John Henry dar nici acest ultim gest nu l-a ajutat. Despărţirea s-a petrecut după model insular, iar cei care au decis să pună punct colaborării nu au uitat trecutul:

„Acum un an şi jumătate noi am fost cei care i-am cerut să vină şi să-şi asume acest rol într-un moment dificil pentru club. Kenny nu a cerut să fie manager şi nu şi-a declarat interesul pentru acest post. A venit şi a făcut mai mult decât ar fi reuşit oricine altcineva pentru a stabiliza echipa. Noi suntem cei care îi datorăm şi respect şi mulţumire. Totuşi, rezultatele din Premier League nu au fost cele scontate iar în acest moment considerăm că este nevoie de o schimbare pentru a continua lucrurile bune pe care le-am reuşit până acum.” (Tom Werner, preşedinte Liverpool)

Nereuşitele lui Dalglish din al doilea său mandat la cârma lui Liverpool sunt următoarele:

 • bani cheltuiţi pe jucători care nu au confirmat, 82 de milioane de lire sterline doar pentru transferurile lui Carroll, Adam, Downing şi Henderson
 • 10 înfrângeri în cele 17 meciuri jucate în 2012 (doar ultimul loc, Wolverhampton, are mai multe)
 • doar 2 victorii pe Anfield în 2012
 • locul 8, cea mai slabă clasare a lui Liverpool din ultimii 18 ani
 • 52 de puncte în actuala ediţie de campionat, cele mai puţine strânse de cormorani în ultimele 2 decenii

Conducerea lui Liverpool analizează două opţiuni în ceea ce priveşte înlocuitorul lui Dalglish. Una experimentată, în genul lui Rafa Benitez, cel cu care cormoranii au câştigat Liga Campionilor în 2005. A doua mizează pe tinereţe iar aici varianta agreată ar fi Brendan Rodgers, managerul care a făcut minuni la Swansea.

Cât priveşte viitorul lui Kenny Dalglish există deocamdată o singură variantă şi aceea destul de romantică: o revenire la Blackburn, acolo unde a luat singurul titlu din vitrina clubului, în 1995. Trupa de pe Ewood Park este proaspăt retrogradată în Championship dar patronii indieni de la Venky au anunţat că îl păstrează pe Steve Keane la cârma echipei.

 

Comenteaza cu Facebook!

2 Comments

 1. rominho

  16 mai 2012, 19:11 at 19:11

  The King Kenny a fost mizerabil. A incurcat mai mult decat a ajutat. Cupa Ligii castigata e singurul lucru notabil. Merita sa fie demis mult mai repede, dar sa nu uitam ca vorbim de Premier League.

  • gery76

   17 mai 2012, 01:43 at 01:43

   -Respect opinia ta,insa King Kenny,este singurul personaj care mi-a fost cu adevarat mereu drag din intreg spectrul fotbalului britanic,poate si pentru faptul ca Dalglish este scotian si scotienii pentru mine au avut un farmec aparte.
   -Dalglish ,desi performantele lui Liverpool anul acesta au fost mediocre,a realizat din punctul meu de vedere mai mult decat i-a permis lotul de jucatori,unul care din punctul meu de vedere a fost ”intarit”pentru a ramane in Premiere,nicidecum pentru a spera la performanta.
   -Cu fotbalisti pe postul de”portar”, mai degraba la I.M.G.B. sau ”Faur” si ”Aversa”-cum este ”caricatura” Reina[ cel care are mai multe gafe decat regele gafelor Tatarusanu] ,cu Dirk Kuyt ce are o viteza precum broasaca testoasa,niciodata ”cormoranii ”nu vor reusi nici macar sa se apropie de castigarea titlului in Anglia,iar cu ”expirati”pe punct de legende gen Carragher sau Bellamy,atunci scuzati-ma Dalglish este ultimul vinovat!

Comenteaza