Don't Miss

Ipocrizie la 9 dolari halba mică

By on 17 iunie 2014, 12:55


Favela e un termen care desemnează cartierele sărace de prin America de Sud. Genul de adunări de case spoite în culori cât mai țipătoare ca ultim semn al distanțării de un faliment personal și total pe care nimeni de acolo nu e sortit să-l evite decât printr-o evadare în timp și spațiu.

The Nomad World Pub din Milwaukee, USA a decis ca afacerea lor, în speță o crâșmă locală, să primească o nouă imagine în perioada mondialelor. Șoferii de tir și localnicii care închină câte un păhărel zeului fotbal direct de pe altarul tejghelei o fac acum într-o veritabilă favela.

Ipocrizia vine de la „gardul/leopardul” celor care administrează așezământul distilat. Dacă pe afară bărulețul lor a fost spoit în culorile sărăciei, înăuntru berea costă 9 dolari o halbă de 250 de mililitri. Frumos, nu?!?

„Noi considerăm că este o celebrare a mondialelor și un compliment la adresa spiritului brazilian” a declarat managerul general Keanen Kopplin. Care manager general probabil că a văzut favela doar în poze frumos editate prin vreun album cu puține explicații foto și nu ar avea capacitatea cerebrală necesară să-și închipuie că o întreagă familie desculță trăiește o lună prin favelele decrepite ale Braziliei cu echivalentul unei halbe de la barul lui nenea Kopplin.

Nici „Arbeit Macht Frei” nu sună rău ca dicton. Mai ales atunci când e forjat frumos la poarta în spatele căreia fumegă furnalele. De ce nu un bar Nomad pe tema asta, eventual cu niște băieți drăguți la intrare care să-ți ofere un săpun și să-ți spună că dușul este etanșeizat doar pentru că așa e trendul momentului!

MJS worldcup, nws, sears, 4

Comenteaza cu Facebook!

2 Comments

 1. oSorin

  17 iunie 2014, 13:31 at 13:31

  vezi ca daca intri prea mult pe discutii din-astea, deviezi de la ceea ce vrei tu sa faci de fapt … stim cu totii ca lumea fotbalului este una ipocrita, a devenit in timp doar un produs de consum – umflat de produse si tratamente de dopaj, de bani negri care e posibil sa ajunga si la teroristi, si e nevoie de niste justificari contabile pentru seici in occident … prin pariuri se varsa iarasi bani in contul al-qaida … aaa, si aia nu e halba mica … nici macar ţap de bere nu e 🙂

  • Alex Buturugeanu

   17 iunie 2014, 13:59 at 13:59

   eu nu duc vreo cruciada aici. uneori semnalez si astfel de intamplari. e bine sa nu trecem orbi pe langa ele. la fel am facut si in cazul din link-ul de mai jos chiar daca respect foarte mult istoria clubului in cauza: http://www.istoriafotbalului.com/ipocrizie/

Comenteaza