Don't Miss

Instantanee (XII): Soarta unei campioane mondiale

By on 14 octombrie 2013, 11:05


Jimmy Greaves era titularul din atacul englezilor la mondialele din 1966.

Vârful lui Tottenham jucase deja primele trei meciuri din grupe dar nu marcase niciun gol. Selecţionerul Alf Ramsey nu plănuia să-l scoată din primul unsprezece dar soarta a vrut altfel.

Greaves a fost accidentat dur în duelul cu Franţa. A fost trimis la spital acolo unde medicii i-au aplicat trei copci la gamba piciorului stâng. Îl vedem pe Greaves în poza de mai jos. Trist şi dezolat în cada din centrul de pregătire de la Roehampton, cu piciorul suspendat pe un scaun oarecare.

Rezerva sa era un oarecare Geoff Hurst de la West Ham. Mai tânăr cu un an şi motivat de şansa ivită, Hurst a decis sfertul de finală cu Argentina, în care a marcat singurul gol al partidei şi apoi finala cu RFG, duel în care a punctat 3 din cele 4 goluri ale englezilor.

Aşa au luat englezii singurul mondial din istorie. Ajutaţi poate şi de liniorul Tofik Bahramov dar mai ales de soarta care le-a impus în echipa de start atacantul potrivit!

World-Cup-1966--Jimmy-Greaves-relaxes-in-a-bath-with-his-bandaged-leg-rested-up-on-a-chair-at-the-England-team-4712680

Comenteaza cu Facebook!

One Comment

  1. gery76

    15 octombrie 2013, 02:14 at 02:14

    Geoff Hurst a avut aproape acelasi noroc cu Totto Schilachi in 1990,atunci cand Gianluca Vialli si Mancini au avut o forma deplorabila,a intrat ,a marcat cu Austria in primul meci in minutul 85 din postura de rezerva,a ramas titular si a iesit si golgheterul mondialului,dupa care cariera lui a mers pe o panta total descendenta ,ajungand prin Japonia,in concluzie a ”dansat o singura vara”,ceea ce nu se poate spune despre Hurst,insa oricum ca valoare Greaves er mult peste,dar este foarte bine sa urci in trenul ce trece prin gara ta!

Comenteaza